Berd Ruttenberg, redacteur bij Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren

Het favoriete boek met als thema ‘Vriendschap’ van Berd Ruttenberg, redacteur bij Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren:
Snip van Claudia Lagermann en Hanneke Siemensma.

Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren is een onafhankelijke en zelfstandige uitgeverij, in 1998 opgericht door Arthur Hoogland en Frank van Klaveren.

 

 

 

 

Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren

In de beginjaren van de uitgeverij lag de focus met name op (vertaalde) literatuur
voor volwassenen, later kwamen daar kinderboeken bij. Op dit moment ligt het zwaartepunt voornamelijk op kinder- en jeugdliteratuur. Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren probeert zich te onderscheiden door het uitgeven van kwalitatief hoogstaande prentenboeken, literaire fictie voor jeugd en young adult, en non-fictie.

Enkele bekende auteurs en illustratoren die bij dit uitgeefhuis onderdak vonden zijn: Sjoerd Kuyper, Koos Meinderts, Harm de Jonge, Mies van Hout en Daan Remmerts de Vries. De uitgeverij is gevestigd in een 16de-eeuws pakhuis aan de Korenmarkt in Hoorn.

 

 

Snip – Claudia Lagermann
Snip is een vogeltje dat niet durft te vliegen. Zijn vriendjes doen er alles aan om hem over zijn vliegangst heen te helpen. Tegelijkertijd vinden ze het ook wel handig, zo’n kameraadje. Bij het verstoppertje spelen vliegen ze steevast de bomen in, daar kan Snip ze toch niet vinden.

En dan wordt het winter, de onvermijdbare vogeltrek begint en Snip blijft alleen achter. Al snel wordt er een beroep op hem gedaan. Snip blijkt over onverwachte talenten te beschikken en helpt andere dieren in het bos de winter door te komen. Wanneer zijn vogelvriendjes terugkomen uit het zuiden, is er door de dieren een grote picknick georganiseerd om Snip te bedanken, zij vinden hem een held. En als deze held de andere vogels vertelt over zijn belevenissen de afgelopen winter, begint hij enthousiast met zijn vleugeltjes te fladderen …

Snip is door de stichting CPNB uitverkozen tot kerntitel van de Kinderboekenweek 2018, die als thema ‘Vriendschap’ heeft.

★★★★★
Titel: Snip | Leesfragment | Auteur: Claudia Lagermann | Uitgeverij Hoogland & van Klaveren | Categorie: Kids, prentenboeken | Uitvoering: hardcover | 40 pagina’s | ISBN13: 9789089671264 | Verkrijgbaar sinds: november 2012 | Prijs: €13,50  | Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.