Juliette van Wersch – Uitgever Signatuur

Juliette van Wersch is werkzaam als uitgever van uitgeverij Signatuur. Hier verschijnen elk jaar boeken van literaire (bestseller)auteurs, zoals Carlos Ruiz Zafón, Jonas Jonasson, David Lagercrantz, Almudena Grandes, Richard Russo en Juan Gabriel Vásquez. Met de boeken van deze geweldige verhalenvertellers brengt Signatuur de wereld dichterbij.

Juliette zegt altijd op zoek te zijn naar romans die het verschil maken en je anders naar mensen en de wereld laten kijken. Ze is dol op de (tragikomische) coming of age verhalen, authentieke stemmen en boeken die verwonderen. Ze verzamelt kookboeken, prentenboeken en kunstboeken, waagt elke week een dansje, bekijkt alles van twee kanten, droomt ervan ooit vloeiend Italiaans te spreken en ontdekt de wereld opnieuw door de ogen van haar dochters. Haar favoriete uitvindingen zijn: de pannenlikker, de knijpkat, de iPad en Spotify.

Haar favoriete roman wil ze graag met je delen. Dat is op dit moment de roman Rood zien van auteur Lina Meruane.

“Rood zien is een van de beste en beklemmendste romans die ik ooit heb gelezen. Gehypnotiseerd door de eerlijke en scherpe schrijfstijl, kruip je in het hoofd van de ik-figuur die opeens blind wordt. Wat dat betekent voor je als individu, voor iemand die gewend was zelfstandig door het leven te gaan, maar ook wat het met je relatie tot anderen doet, is meesterlijk beschreven. Nauwgezet, indringend, prachtig, en wijs geeft dit verhaal je kippenvel en zie je nog scherper dan voorheen waar mensen toe in staat zijn als het noodlot hun pad kruist.” – aldus Juliette van Wersch, uitgever Signatuur.

Op een feestje krijgt Lina een beroerte waardoor ze blind wordt. Tijdelijk of permanent, daar zijn de dokters niet over uit. Terwijl Lina’s leefwereld radicaal verandert, leert haar geliefde een heel ander persoon kennen: een vrouw die ook boos, rauw, grappig, ingewikkeld en duizelingwekkend levend is. Bloedeerlijk, eigenzinnig en messcherp beschrijft Lina Meruane in haar autobiografische roman Rood zien wat er gebeurt als je lichaam je verraadt en onmacht zich als een zaad in je nestelt. Is onvoorwaardelijke liefde dan nog mogelijk?

Met dank aan Juliette van Wersch.

Titel: Rood zien
Leesfragment
Auteur: Lina Meruane
Uitgeverij: Signatuur
Categorie: Romans
Uitvoering: paperback
Ook verkrijgbaar als E-book
Pagina’s: 193
ISBN13: 9789056726034
Verkrijgbaar vanaf: maart 2018
Prijs vanaf:€11,99
Bestellen
(Bron aanvullende tekst: Uitgeverij Signatuur)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.