Tamara van Dijk is stagiaire voor de afdeling marketing & communicatie bij Uitgeverij De Fontein.
Zij las Onder de huid (The Possessions) van Sara Flannery Murphy, een schitterende roman over liefde, verlangen en obsessie. Lees verder om te ontdekken waarom Tamara zo enthousiast is over deze spannende roman.

“Onder de huid deed mij verlangen naar lange treinreizen. De diepe teleurstelling die ik voelde iedere keer dat ik bij mijn plaats van bestemming was aangekomen. Dat betekende immers weer terug naar de realiteit, boek dichtklappen en in mijn tas laten verdwijnen. Na slechts een aantal hoofdstukken was Edie, de hoofdpersoon, ook onder mijn huid gekropen.
Onder de huid was het eerste boek dat ik in mijn stageperiode van De Fontein mocht lezen en het heeft mijn aandacht vastgehouden. Zelfs na het lezen van andere goede boeken blijft het verhaal van Onder de huid me bij. Een psychologische roman met thrillerelementen, niet eerder las ik zo’n combinatie. Daarnaast weet ik meestal wel de plotwendingen en het einde te voorspellen maar dat was hier totaal niet het geval! Een origineel verhaal, fantastisch geschreven en een bijzonder mooi omslag. Je begrijpt dat dit boek een ereplaats heeft in mijn boekenkast.”
Aldus, Tamara van Dijk.

Omschrijving: Edie heeft een ongebruikelijke baan: ze werkt als ‘body’ in het Elysisch Instituut, een privéinstelling waar cliënten contact kunnen legger met hun dierbaren. Dankzij een drug, de lotus, kan een body korte tijd een andere persoonlijkheid aannemen. Elke lotus die Edie slikt, elk halfuur dat ze haar eigen lichaam ontvlucht, dient haar rouwende cliënten. De meeste body’s houden het werk niet lang vol, maar Edie verlangt juist naar de uren dat ze niet zichzelf hoeft te zijn.

Dan raakt Edie geobsedeerd door een nieuwe cliënt, Patrick, wiens vrouw Sylvia overleden is. Ondanks de mysterieuze omstandigheden rond Sylvia’s dood ontwikkelt ze gevoelens voor Patrick. Ze begint buiten werktijd met hem af te spreken, ze graaft dieper in Sylvia’s leven en sterven, en langzaamaan raken de regels steeds verder op de achtergrond. Regels die er zijn om de body’s te beschermen, want het werk is niet zonder gevaren…

Sara Flannery Murphy woont in Oklahoma met haar man en zoon. Onder de huid is haar debuutroman, en werd internationaal lovend ontvangen.

Titel: Onder de huid
Leesfragment
Auteur: Sara Flannery Murphy
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
Categorie: romans
Uitvoering: paperback of E-book
Pagina’s: 334
ISBN13: 9789026142710
Verkrijgbaar sinds: Februari 2018
Prijs vanaf: €9,99
Bestellen

 

Advertenties