Jeroen Hoogerwerf is vijf jaar actief als Levendig Uitgever. Levendig Uitgever wil kinderen ondersteunen in hun sociaal-emotionele en levensbeschouwelijke ontwikkeling. Om grote en kleine dromen waar te maken. Dromen van kinderen en dromen van schrijvers en illustratoren, die dromen van mooie boeken.

Zo kwam ook het lievelingsboek Luuks zomer op het pad van Jeroen. Een idee van Jochem Bosselaar, kunstenaar en illustrator, en zijn tienjarige zoon Aaron, die een droom voor een boek had. Het volgen van deze droom is een bijzonder mooi traject geworden.
Auteurs en uitgever zijn eerst aan de slag gegaan om via crowdfunding (Voordekunst.nl) voldoende middelen bij elkaar te krijgen om het boek te maken. Heel bijzonder dat dit lukt met de hulp van veel bijdragen van familie, bekenden en onbekenden.

Jeroen Hoogerwerf ( met boek) in gezelschap van auteur en illustrator van Luuks zomer

“De inhoud van het boek is bijzonder”, aldus Jeroen Hoogerwerf van Levendig Uitgever.
“Luuk is net als Aaron een jongen van tien jaar. En Luuk komt door een uitvinding van zijn vader in zijn eigen tekeningen terecht. In die wereld krijgt hij al snel nieuwe vrienden. De vader van één van hen is een reclameman die een nieuw product op de markt brengt, het bronwater Eau Yeah! Luuk en zijn vrienden ontdekken dat hier een duister complot achter schuilgaat en komen in een spannend avontuur terecht.
Kinderen herkennen zichzelf in Luuk, maar ook in de andere kinderen die in het boek een rol spelen. Mede omdat de illustraties die Aaron heeft gemaakt, door Jochem zijn voorzien van kleur, maar ook zijn aangevuld met foto’s van echte mensen. Dat geeft een prachtig beeld en maakt het boek levendig.

Toen kwam ook nog een nominatie voor de Hotze de Roosprijs 2018* van de Zaanse Kinderjury voor het beste boek van een debuterende auteur. Enorm verdiend natuurlijk. En zo mooi dat de kinderen van groep 6 en 7 van de basisscholen in Zaanstad de kans krijgen om dit bijzondere boek te lezen en te beoordelen. “

*Begin juni worden de drie finalisten voor de Hotze de Roosprijs 2018 bekend en tijdens de Zaanse Boekenmarkt op 24 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Met dank aan Jeroen Hoogerwerf.

Titel: Luuks zomer
Auteurs en illustrators: Aaron en Jochem Bosselaar
Uitgeverij: Levendig Uitgever
Categorie: Jeugdboeken
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 104
ISBN13: 9789491740534
Prijs: €14,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.