Elke Cremers – Uitgeverij HarperCollins

Elke Cremers is een enthousiaste Marketing & PR stagaire bij uitgeverij Harper Collins Holland.

HarperCollins Publishers is de op een na grootste boekenuitgever voor consumenten ter wereld, met vestigingen in 18 landen. De uitgeverij, die bijna 200 jaar bestaat en meer dan 65 unieke imprints over de hele wereld heeft, brengt jaarlijks zo’n 10.000 nieuwe boeken uit, in ruim 30 talen, en heeft een papieren en digitale catalogus met meer dan 200.000 titels. Onder de auteurs van HarperCollins, die boeken in tientallen genres schrijven, bevinden zich winnaars van de Nobelprijs, de Pulitzerprijs, de National Book Award, de Newbery Medal, de Caldecott Medal en de Man Booker Prize. HarperCollins heeft zijn hoofdkantoor in New York en is een dochteronderneming van News Corp.

Toen Elke Cremers gevraagd werd wat op dit moment haar favoriete boek is, hoefde ze niet lang na te denken. Dat is: Bloed en beenderen, het eerste deel van de Young Adult miniserie The Orïsha Legacy.

 

“Bloed en beenderen is een geweldige fantasy-YA die echt álles in zich heeft: romantiek, spanning, fantasie, noem het maar op! Het heeft twee fantastisch sterke vrouwelijke hoofdpersonages (waar er geen genoeg van kunnen zijn!), een adembenemende wereld waarin magie een grote rol speelt, en een belangrijke boodschap die ook in onze eigen maatschappij resoneert. Het is zo’n boek waar je jezelf helemaal in onderdompelt en dat je niet meer loslaat. Ik heb dit boek daarom ook in één ruk uitgelezen en kon het echt niet neerleggen. Dus hou je van een steengoede fantasy-YA met vrouwelijke heldinnen, magie en een bloedstollend plot? Dan is Bloed en beenderen écht iets voor jou!” Aldus Elke Cremers.

Omschrijving: Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit de handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

Met dank aan Elke Cremers.

Titel: Bloed en beenderen
Leesfragment
Auteur: Tomi Adeyemi
Uitgeverij: HarperCollins
Categorie: Young Adult
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 480
ISBN13: 9789402701081
Verkrijgbaar vanaf: Maart 2018
Prijs: €17,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.