Robin van der Burgh is werkzaam als medewerker marketing & promotie bij Karakter Uitgevers. Een zelfstandige, breed georiënteerde uitgeverij waar boeken uit de meest uiteenlopende genres verschijnen waaronder thrillers, kookboeken, (narratieve) non-fictie en YA.

Hij is germanist en houdt dan ook van Duitse literatuur (o.a. Thomas Mann en Kafka). Verder heeft hij een voorliefde voor hard-boiled detectives van Amerikaanse schrijvers als Raymond Chandler, James M. Caine en Mickey Spillane. Het liefst de originele uitgaves met opvallende covers uit de jaren ’40 en ’50 van uitgeverijen als Signet en Ballantine. Lezen vindt hij eigenlijk een van de fijnste bezigheden die er zijn, maar helaas komt hij er lang niet zoveel aan toe als dat hij zou willen. Het liefst lees hij een boek, zodra hij erin begonnen is, in één ruk uit.

Toen we hem vroegen welk boek voor hem momenteel op nummer 1 stond noemde hij direct Allesbehalve oké. Lees hieronder verder waarom hij zo enthousiast is over deze scherpzinnige roman over cyberpesten.

“In Allesbehalve oké snijdt auteur Laura Steven een onderwerp aan dat heel belangrijk is: slutshaming. Toch is het boek niet alleen maar serieus. Door de scherpe, soms zelfs hilarische humor en zelfspot van de hoofdpersoon is Allesbehalve oké een boek dat ondanks de heftige gebeurtenissen fijn is om te lezen. Izzy is een voor veel meiden heel herkenbare hoofdpersoon. Door haar gedachten en gevoelens bloot te leggen maakt Laura Steven de schokkende realiteit van slutshaming bespreekbaar. En dat is precies wat er moet gebeuren om hier een einde aan te kunnen maken. Om die reden zou ik Allesbehalve oké willen tippen aan lezers die houden van mooie boeken waarin een serieuze boodschap en een flinke portie humor elkaar niet uit hoeven te sluiten”. Aldus Robin van der Burgh.

Izzy O’Neill lijkt een gewone 18-jarige highschool-scholier. Ze houdt van schrijven en droomt van een carrière als comédienne. Ze heeft een paar goede vrienden, is niet superknap of bovengemiddeld intelligent. Tot zover is Izzy niet veel anders dan haar leeftijdsgenoten. Net als zij experimenteert ook Izzy met seks, en voelt zich daar helemaal oké bij. Tot het noodlot toeslaat. Want als Izzy tijdens een feestje in bed belandt met twee jongens wordt ze onvoorziens slachtoffer van slutshaming. Op een blog worden de gebeurtenissen van die bewuste avond door een groep treiteraars wereldkundig gemaakt. Eerst probeert Lizzy het nog weg te lachen, maar als dan ook haar naaktfoto viral gaat is er geen ontkomen meer aan: Izzy wordt het mikpunt van publieke spot, met alle gevolgen van dien.

Met dank aan: Robin van der Burgh.

Titel: Alles behalve Oké
Auteur: Laura Steven
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Categorie: Young Adult
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 304
ISBN13: 9789045212081
Verkrijgbaar vanaf: april 2018
Prijs: €17,99
Bestellen
Ook verkrijgbaar als E-book.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.