Linda WormhoudtLinda Wormhoudt werd in Nederland geboren in 1966, ze interesseerde zich van jongs af aan voor het spirituele. Toen ze door haar buitenlandse partner het traditionele sjamanisme ontdekte, wist ze dat ze haar spirituele pad had gevonden. In de bergen van Koerdistan deed ze haar eerste rituelen voor anderen.

Linda keerde terug naar Nederland en verdiepte zich in de rituelen van verschillende sjamanistische culturen. Daarnaast deed ze langdurig onderzoek naar dromen en onderzocht ze het spirituele gebruik van zang in sjamanistische culturen. In Noorwegen vond ze haar wortels bij de Sami in Lapland, en interesseerde zich vooral voor de joiks: de spirituele liederen. Tijdens haar reizen in Lapland vond ze haar spirituele thuis.

In 2004 richtte ze Ceremony, het Sjamanistisch Instituut op. Dit instituut staat in het teken van kennisoverdracht, samenwerking met verschillende spirituele disciplines en onderzoek naar rituelen wereldwijd. Ze verzorgt trainingen voor met name mensen die al een aantal jaren met sjamanistisch werk bezig zijn.

De dood en het stervensproces hebben haar aandacht. De oeroude rituelen rond de dood fascineren haar, maar ze probeert vooral in deze moderne tijden nieuwe rituelen te maken en te vormen, om zodoende het sterfproces in harmonie te laten verlopen: voor de stervende en voor de nabestaanden. Als rituelenbegeleider helpt ze mensen bij de belangrijkste overgangsfasen in een mensenleven, met de nadruk op sterf- en rouwprocessen.

Nephilim is haar eerste roman, ze schreef eerder al gedichten, proza en korte verhalen.

Nephilim – Kind van de wegen – deel 1nephilim

Wat doe je als liefde je over de grenzen roept en je alles wat je kent moet achterlaten? Als je in aanraking komt met een totaal andere cultuur, met oeroude sjamanistische gebruiken en een verborgen geloof? Wat gebeurt er als je een gevallen engel ontmoet en daardoor midden in een engelenstrijd belandt: een strijd tussen hemelbroeders, de Nephilim? Wat doe je als je hierdoor onmenselijke keuzes moet maken?

‘Nephilim’ is een spirituele roman over de kracht van bloed, over het spanningsveld tussen culturen, tussen mannen en vrouwen, over macht en onmacht, kwetsbaarheid en kracht. Lees over trommels die ooit alleen de vrouwen toebehoorden, over vogelsjamanen, over luchtbegrafenissen en zigeunermagie. Maar vooral over de strijd van een kind van de wegen, dat haar eigen pad moet vinden.

Linda Wormhoudt woonde midden jaren tachtig van de vorige eeuw in Turkije en Koerdistan. Over ‘Nephilim’ zegt zij: “Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. ‘Fictie’ en ‘fantasie’ zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld, op het sjamanistische pad dat ik loop, zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over.”

In Nephilim – Kind van de wegen (deel 1) maak je kennis met Amsterdam en een groot deel van Turkije en Koerdistan, de mystieke geschiedenis van deze gebieden, gevallen engelen en sjamanen.

Thuis trekt ze het niet meer en wanneer ze Altan ontmoet vertrekt ze al snel met hem naar zijn geboorteland, hier maakt ze kennis met een voor haar compleet nieuwe wereld. Niet alleen zijn daar de tradities zo anders als in Nederland, maar ze wordt vooral ook geconfronteerd met het feit dat ze hier een vreemdeling is die meer dan eens met de nek wordt aangekeken door vooral de vrouwen in Turkije en Koerdistan. Toch weet ze steeds weer de kracht te vinden om zich te mengen in de voor haar onbekende cultuur en maakt ze tijdens haar reis keer op keer nieuwe vriendschappen. Ze doet mee aan rituelen van de vrouwen, maakt kennis met zigeuners en sjamanen en leert van hen een hoop over de gevallenen. Dit komt goed van pas wanneer blijkt dat een van de gevallenen het voorzien heeft op haar man.

Nephilim – Kind van de wegen bruist van de magie, cultuur, spiritualiteit en de vele vormen van liefde. Stel jij je graag open voor mogelijkheden en is niets je bij voorbaat vreemd is dan is dit boek zeker een aanrader. Laat je verrassen.

Een krachtig, magisch boek.

Auteur: Linda Wormhoudt
ISBN: 9789077408964
Uitgever: A3 boeken
Prijs: €19,50
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 27-02-2013
Bestellen? Klik hier

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.