Manon TrompManon Tromp werd geboren in 1963, ze is schrijfster van artikelen over bewustzijn (o.a. bij De Betere Wereld, Spiegelbeeld, Frontier, Bres), spiritualiteit en duurzaamheid, levenscoach en zangeres. Ze werkt met Keltische tradities waarbij verbinding met de natuur en de seizoenen belangrijk zijn voor balans in het leven. Organiseert reizen naar krachtplaatsen, zoals Avalon en Sedona en geeft workshops natuurmagie en beleving. Ze is oprichtster van stichting Earth Wisdom en moeder van twee grote heerlijke kinderen. (Bron:A3 boeken)

Aardevrouwen sprekenAardevrouwen spreken
In ‘Aardevrouwen spreken’ geven 13 vrouwen hun visie op deze tijd en de toekomst. Zij hebben allen hun sporen verdiend met hun inzet voor een betere wereld en zijn actief op verschillende gebieden: van media tot politiek en van oude wijsheid tot nieuwe wijsheid met betrekking tot onze relatie met de aarde en onze omgeving.

Volgens de reguliere media en de politiek is het ernstig met ons gesteld, maar als je goed om je heen kijkt, dan zie je dat er een onderstroom bezig is met positieve verandering. In die onderstroom zijn het met name de vrouwen die zich bewuster opstellen door initiatieven te ontplooien voor een betere wereld, of door zichzelf beter te leren kennen in wie ze zijn. Zelfs in ontwikkelingslanden is het bekend dat het de vrouwen zijn die verantwoordelijk met de microkredieten omgaan en bouwen aan een beter leven voor henzelf en hun kinderen. Meer vanuit het hart doen, horen we regelmatig, niet alleen maar meer vanuit het hoofd. Vrouwen zitten daar dichterbij en daarom zie je nu een groeiend aantal vrouwen vanuit het hart bezig zijn.

Waarom je ze maar weinig hoort, heeft volgens redacteur en samensteller Manon Tromp te maken met het feit dat het hen niet om de roem of de status gaat, maar om verandering en verbetering voor het geheel. Daarom vond ze het tijd een aantal vrouwen aan het woord te laten over hoe ze deze tijd zien en waarvoor zij zich inzetten. Ze heeft hen gevraagd te schrijven over deze tijd en de aarde: hun eigen verbinding ermee, hun hoop, hun wens, hun visie en wat ze willen bijdragen.

In Aardevrouwen spreken komen 13 krachtige vrouwen aan het woord die ieder op een eigen wijze vertellen wat zij vinden van de tijd waarin we ons op dit moment begeven en hoe ze verwachten dat de toekomst er uit zal gaan zien. Aardevrouwen spreken is geen boek om even vluchtig uit te lezen! Ieder verhaal verdient het om, na het gelezen te hebben, even te laten bezinken voordat je doorgaat naar het volgende.

Alle 13 vrouwen die aan het woord komen in dit boek zijn actief op een ander gebied, van astrologie tot vrouweninspirator en zij zien de wereld dan ook vanuit hun persoonlijke perspectief. Dit laatste maak deze bundel zo interessant. Daardoor kun jij jezelf in het ene verhaal misschien wel helemaal vinden en roept het andere verhaal juist weerstand op. Hoe dan ook: Aardevrouwen spreken brengt een hoop stof tot nadenken en zou een bijdrage kunnen leveren aan je eigen visie op het hier en nu, je beeld van de toekomst en je eigen plaats in dit geheel.

Aardevrouwen spreken is een wijs boek voor zowel mannen als vrouwen die bewust in het leven (willen) staan.

Redactie: Manon Tromp
Fotocollage cover en portretfotografie: Linda Wormhoudt
Met bijdragen van:
Carin Biegnolé, filosofe
Karin Haanappel, kunsthistorica
Monique Janssens, communicatieadviseur ethiek en MVO
Margreet Kattestaart, natuurgeneeskundige
Betty de Keizer, duurzaam onderneemster
Lea Manders, astrologe en politica
Agnes Meijs, oervrouw
Christine Pannebakker, vrouweninspirator
Elvira van Rijn, levenspadvinder
Manon Tromp, natuurmagiër
Fransje de Waard, permanaut en vergroener
Linda Wormhoudt, sjamaniste
Gerwine Wuring, ecologe en druïda

ISBN 9789077408995
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s : 140
Uitgever: A3boeken
Prijs: €17,50
Categorie: Spirituele romans > Romans
Recensie: Sandra Hutchison
datum recensie: 23-05-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.