Dansen in het Japanse nachtleven

NachtwildNachtwild Uit een gevoel van onvrede stort een Amsterdamse kunstenares zich in een avontuur dat haar leven voorgoed zal veranderen. Anoek reist naar Tokio, niet wetend dat ze acht jaar zal wegblijven. Ze begint een carrière als exotisch danseres in een nachtleven dat beheerst wordt door de onderwereld.

Op zoek naar haar eigen grenzen en identiteit leert ze een leven kennen waarin fantasie en werkelijkheid, winnen en verliezen, glamour en destructie naast elkaar bestaan. Doordat ze op een persoonlijke manier met haar klanten omgaat, krijgt ze inzage in de verborgen wereld van de Japanse mizu shobai (waterhandel), het nachtelijke uitgaansleven.

Al snel na haar aankomst in Tokio wordt ze door haar agent overgeplaatst naar Sapporo. Onder de schuilnaam Amber waagt ze zich aan het verslavende spel van de erotiek waar haar grenzen op de proef worden gesteld.
Ze keert terug naar Tokio waar ze in de eliteclub Private Eyes gaat werken. Hier gaat ze gebukt onder de hoge druk om geld te verdienen en ziet ze de keerzijde van glamour, roem en rijkdom. Langzamerhand komt ze in een nachtmerrie terecht waarin ze steeds meer van zichzelf vervreemdt.

 

Anoek de GrootAnoek de Groot (1970) is afgestudeerd aan de Kunst Academie in Den Haag. Na een aantal jaren vertrok ze naar Japan om er te dansen in nachtclubs. Daarna studeerde ze fotojournalistiek in Sydney en danste ze in clubs van Australië en Hongkong. Als fotojournaliste werkt ze voor de Agence France-Presse. Haar foto’s zijn gepubliceerd in internationale kranten en tijdschriften. Met haar debuut geeft Anoek ons een unieke kijk achter de schermen van het Japanse nachtleven. (Bron: Uitgeverij Elmar)

Tip: Veel foto’s over deze periode (en meer) op haar website

Facebook Nachtwild – Anoek de Groot

 

Nachtwild in beeld

Recensie: Anoek woont in Amsterdam, maar lijkt daar haar draai niet te kunnen vinden. Ze vertrekt naar Tokio om daar te gaan werken in een nachtclub als danseres. Ze gaat ervan uit dat het voor een korte periode zal zijn, maar het worden acht lange jaren.

Nachtwild is het waargebeurde verhaal van kunstenares Anoek waarin zij verteld over haar tijd in een glamourwereld, voor velen zeer waarschijnlijk een ver van mijn bed show. Een dapper en open verslag over een leven in Japanse nachtclubs, waar grenzen overschreden worden en je als danseres te maken krijgt met pittige en vaak oneerlijke concurrentie. Glamour blijkt soms ver te zoeken. Een boeiend verhaal over het ontdekken van je eigen grenzen, doorzettingsvermogen, verlangen naar liefde en vriendschap. Een hard bestaan waar het moeilijk overleven lijkt. Vlot en boeiend geschreven door Anoek de Groot, ze gebruikt zo nu en dan Japanse termen en beschrijft veel van de omgeving en Japanse gebruiken waardoor je als lezer meegenomen wordt in een exotische wereld vol erotiek. Nachtwild is origineel, grensoverschrijdend en verrassend goed!

Titel: Nachtwild
Auteur: Anoek de Groot
Uitgeverij: Elmar
ISBN13: 9789038925042
Categorie: Non-Fictie
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,95
Pagina’s: 344
Verschijningsdatum: januari 2016
Trefwoorden: Japan, erotiek, dans, nachtclubs
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie:09-01-2016

Direct bestellen? Klik hier

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.