Door: Sandra Hutchison

Emma GrootEmma Groot werd in 1983 geboren in het Brabantse Woensdrecht. Haar gezin bestaat (naast haar zelf) uit haar vader, moeder en broer. Na een paar jaar verhuizen ze naar Bergen op Zoom waar ze opgroeit. Het gezin krijgt een aantal grote tegenslagen te verduren. Uiteindelijk word ze, een maand voor haar 18de verjaardag, wees.
Ze doorloopt een lang (rouw)proces en in de tussentijd studeert ze bestuurskunde in Rotterdam. Daarna vertrekt ze naar Utrecht voor haar eerste baan om vervolgens toch weer terug te keren naar Rotterdam.
Wanneer ze voor een aantal dagen naar Parijs gaat koopt ze een notitieboekje en begint met schrijven, de eerste stappen voor het boek Bitterzoete herinneringen. Na bijna twee jaar werk, is Bitterzoete herinneringen geboren.

Emma Groot werkt in de verslavingszorg. Met Bittterzoete herinneringen debuteert zij als schrijfster. (Bron: Bitterzoeteherinneringen.nl )

Bitterzoete herinneringenBitterzoete herinneringen

Al op een heel jonge leeftijd wordt Lisa geconfronteerd met de dood. Haat broertje komt om bij een noodlottig ongeval dat haar moeder ternauwernood overleeft. Als Lisa jaren later in korte tijd haar beide ouders verliest, komt ze er op de drempel naar de volwassenheid alleen voor te staan.

Als Emma Groot vertelt over wat ze heeft meegemaakt, merkt ze dat mensen vooral kijken naar wat ze niet heeft. Natuurlijk is ze ongelofelijk veel kwijtgeraakt, maar ze vindt troost in de vele herinneringen aan haar broertje en haar ouders.

Bitterzoete herinneringen dat fictieve en waargebeurde elementen bevat is een monument geworden ter nagedachtenis aan de mensen die haar dierbaar waren en haar hebben gemaakt tot wie ze nu is: een sterke, jonge vrouw die positief in het leven staat.

“Realiseer je hoe rijk je bent met je geliefden. Bel ze op en zeg hoeveel je van ze houdt, ga bij ze langs en omhels ze. Je weet immers nooit hoeveel tijd jullie nog gegund is” E.G.

In Bitterzoete herinneringen gunt Emma Groot de lezer een kijkje in haar bewogen verleden. Op zeer jonge leeftijd verliest ze haar broertje door een bizar ongeluk. Haar ouders en zij vinden (gek genoeg mede dankzij een pony) de kracht om hun leven als gezin, zo goed als mogelijk, weer op te pakken. Wanneer ze als gezin net weer alles op de rails lijken te hebben worden haar oma en moeder tegelijkertijd ziek, kanker. Na een hele zware periode van knokken tegen deze vreselijke ziekte knapt haar moeder gelukkig weer op. Helaas komt haar oma wel te overlijden. In het jaar 2000 blijkt haar moeder toch weer kanker te hebben. Ging het eerst om borstkanker dit keer blijkt de ziekte in haar lever, longen en hersenen te zitten. Emma verliest op een veel te jonge leeftijd haar moeder. Het gezin bestaat dan alleen nog maar uit Emma en haar vader. Samen vinden ze met vallen en opstaan weer een nieuw ritme en komt Alex in haar leven, een lieve jongen waarmee ze een serieuze relatie krijgt. Wanneer nog geen jaar later op zeer onverwachte wijze ook Emma’s vader komt te overlijden blijft ze alleen over. Gelukkig vind ze steun bij Alex en haar familie en weet ze, ondanks alle klappen die ze kreeg te verwerken, uiteindelijk haar leven verder op te bouwen.

Bitterzoete herinneringen is het dappere verhaal van een jonge vrouw die de moed heeft gevonden om op een positieve manier in het leven te blijven staan. En helpt je als lezer weer te herinneren hoe belangrijk het is om zo vaak als mogelijk tegen de mensen om wie je geeft te zeggen: ik hou van jou!

Auteur: Emma Groot
ISBN 9789081978200
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 164
Uitgever: Ovidius Publishers
Prijs: €16,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 21-05-2013
Verkrijgbaar bij: Bitterzoeteherinneringen.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.