Recensie Het verhaal van Alice Hart door Jolanda Dijkstra: Het verhaal van Alice Hart van Holly Ringland is een prachtige, hartverscheurende roman over familie en de zoektocht naar waar je thuishoort. Alice Hart is opgegroeid tussen de bloemen op de kwekerij van haar grootmoeder. Bij een vreselijke brand verloor ze haar beide ouders. Met het vuur verdween ook het geweld uit haar leven. Terwijl Alice opgroeit, ontdekt ze dat haar grootmoeder de ware geschiedenis van haar familie al die jaren geheim heeft gehouden. Kapot van dit verraad vlucht Alice ver weg van de boerderij. In een schitterend natuurpark in Australië bouwt ze een nieuw leven op. Ze wordt verliefd en denkt eindelijk haar rust te hebben gevonden. Tot zich twee vrouwen melden met een ongelofelijk bericht en het verleden haar met grote stappen inhaalt.

Het verhaal van Alice Hart is het debuutroman van Holly Ringland. Het boek is met name in Australië groots op de markt gebracht. De cover is heel mooi, en doet de ophef versterken.
Het prachtige boek, start elk hoofdstuk met een tekening van een inheemse bloem met wat informatie over deze bloem.
Het verhaal is niet luchtig, de eerste 70 bladzijdes gaan over huiselijk geweld. Wat overigens met veel respect en empathie is geschreven. Holly Ringland schrijft aantrekkelijk en raak je diep vanbinnen. De personages zijn sterk en groeien met het boek mee. Je gaat van ze houden of zelfs haten.
Holly vermeldt details in haar verhaal met zoveel essentie dat je meent dat de omgeving waar het zich afspeelt waar is. Maar door meer achtergrond te lezen kwam ik erachter dat het gebaseerd is op fictie.

Al met al is het verhaal van Alice Hart een diep ontroerende roman die je gelijk boeit, afstoot en betovert ondanks de treurigheid en heftigheid van het verhaal. Je wil alleen maar doorlezen. Ik had het geluk dat ik dit boek mocht lezen, het is een speciaal boek met mooie schrijfstijl en personages die lang in je gedachten blijven hangen, lang nadat je het boek al uit hebt.

Een goed debuutroman, krijgt van mij 4 sterren. Kijk uit naar meer van deze schrijfster.

★★★★
Titel: Het verhaal van Alice Hart
Leesfragment
Auteur: Holly Ringland
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Categorie: Literaire romans
Uitvoering: Paperback of e-book
Pagina’s: 416
ISBN13: 9789024577637
Verkrijgbaar vanaf: 08-06-2018
Recensent: Jolanda Dijkstra
Datum plaatsing recensie: 31-07-2018
Prijs: € 19,99 (e-book €6,99)
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.