Elfjes in tijden van liefde 52 kerngedichten over houden van.

Ik wil het zien
Houden
van kent
vele gezichten, is
dat van jou het
Ware?

Amanda de Vries neemt de liefde onder haar poëtische loep. Liefde voor jezelf, een ander en de wereld om je heen. Allesverpletterende liefde, oneindige liefde, stille liefde en liefde die je wel van de daken wilt schreeuwen. Haar devies: laat liefde je leidraad zijn, bij alles wat je voelt en doet. Elke week weer en ieder jaar opnieuw.

Amanda de Vries

Amanda de Vries (Leeuwarden, 1969) is freelance journalist en tekstschrijver (Chiaro Tekst- en journalistiek bureau), een meisjesdroom die op haar 40e eindelijk uitkwam. Daarnaast schrijft ze graag gedichten en geeft ze trainingen in intuïtief en creatief schrijven. Met liefde leert ze haar cursisten Elfjes schrijven, en inmiddels is ze zelf aan de gedichtjes van slechts elf woorden verslaafd. Het resultaat van deze verslaving ligt hier voor je.

Recensie: Elfjes in tijden van liefde is een mooie dichtbundel over de liefde in al zijn vormen. Van de eerste ontmoeting tot het loslaten, het komt allemaal aanbod. Amanda de Vries beschrijft de gevoelens die bij alle facetten van de liefde om het hoekje komen kijken in ogenschijnlijke eenvoud, in korte gedichten van slechts elf woorden. Ze weet de emoties weer te geven zonder ze letterlijk te benoemen. Voor iedere lezer zal er vermoedelijk gedichten in de bundel te vinden zijn die herkenbaar zijn als een gevoel, toestand of emotie die je ooit zelf hebt beleefd of waar je nog midden inzit.

Het boekje Elfjes in tijden van liefde is een aangenaam naslagwerk dat niet snel zal vervelen. Een bundel waar je vaak door heen kunt bladeren om er zo telkens weer iets nieuws in te (her)ontdekken. Herinneringen worden opnieuw beleefd of krijgen eindelijk een plekje dankzij de mooie ondersteunende woorden van Amanda de Vries.

★★★★
Titel: Elfjes in tijden van liefde
Auteur: Amanda de Vries
Uitgeverij: Elikser
ISBN13:9789089549037
Categorie: Literatuur
Pagina’s:114
Uitvoering: paperback
Thema’s: liefde
Verschijningsdatum: 27-10-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-11-2016
Prijs: €9,50
Bestellen

 

Advertenties