1_2015-03-24Een eigen eiland Ibiza, de jaren tachtig. Mariannes vader zit een gevangenisstraf uit en met haar hippiemoeder heeft ze een moeizaam contact. Als ze op een regenachtige middag motorpech heeft, krijgt ze een lift van twee leden van de gevreesde en gehate Guardia Civil. Marianne is sterk onder de indruk van een van hen. Terwijl haar vaders villa wordt ontmanteld en haar moeder steeds onredelijker wordt, neemt haar fascinatie obsessieve vormen aan. In een waas van alcohol en drugs dreigt ze niet alleen zichzelf, maar ook de mensen in haar omgeving naar de rand van de afgrond te jagen.

Een groots verhaal over opgroeien, eenzaamheid, obsessie en verslaving op het eiland dat tot ieders verbeelding spreekt: Ibiza

Esther J. Ending (1972) groeide op op het Spaanse eiland Ibiza. Sinds 1994 woont ze in Nederland. In 2004 debuteerde ze met haar roman Na Valentijn, waarvoor ze de Debutantenprijs ontving. In 2012 verscheen haar tweede roman, Stille mensen.

 

De roman Een eigen eiland verteld het verhaal van de jonge Marianne. Het verhaal brengt ons terug naar het Ibiza van 1987. Een eiland die bij velen geliefd is als vakantieoord. In Een eigen eiland beschrijft Esther J. Ending echter een geheel andere kant van Ibiza. Een riskant eiland waar Marianne woont en een losbandig leven lijkt te leiden.

De zeventienjarige Marianne heeft het niet gemakkelijk met een criminele vader die vaker weg is dan haar lief is en een irritante moeder die zich voornamelijk bezig blijkt te houden met het geven van alternatieve workshops aan mensen die op zoek zijn naar hun ware ik. Marianne die haar het hardste nodig heeft wordt daardoor vaak verwaarloosd. Marianne is aantrekkelijk, een muzikaal talent, maar vooral erg eenzaam en stort zich volledig op de drank, drugs, hier en daar wat sex en het over de grens smokkelen van geld. Wanneer ze de knappe Ramiro ontmoet voelt ze zich direct tot hem aangetrokken. Er is echter een probleempje, hij is één van de oh zo gehate Guardia civil.

Een eigen eiland is het droevige verslag van een eenzaam meisje op weg naar volwassenheid. Die voornamelijk dankzij het bizarre voorbeeld van haar ouders niet zo goed weet wat ze met zichzelf aan moet. Dit gecombineerd met een heftig portret van het eiland Ibiza maakt het boek tot een uniek psychologisch drama, waarbij vooral de gesprekken tussen moeder en dochter kenmerkend zijn.

Titel: Een eigen eiland
Aueur: Esther J. Ending
Uitgever: Lebowski
ISBN: 9789048824113
Categorie: Literatuur>Roman
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,99
Verschijningsdatum: maart 2015
Pagina’s: 320
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 16-04-2015
Bestellen? Klik hier

Doe nu mee met de prijsvraag en maak kans op een exemplaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.