HIGHLAND HALL - DE GOUVERNANTEEngeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen. Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen. In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia’s hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen.

Carrie Turansky is helemaal weg van het Britse kostuumdrama Downton Abbey. Na een bezoek aan Engeland wilde ze niets liever dan zelf een verhaal schrijven dat zich afspeelt op een van die prachtige landgoederen uit de Edwardiaanse periode. Het resultaat is de serie Highland Hall, voor iedereen die maar geen genoeg krijgt van kostuumdrama’s. (Bron: Uitgeverij Voorhoeve).

 

 

Recensie: Het kostuumdrama De Gouvernante speelt zich af in Engeland rond 1911. De weduwnaar Sir William Ramsey erft in die tijd het landgoed Highland Hall. Hij laat zijn huis in Londen achter om de verantwoording over zijn twee eigenwijze nichtjes en het unieke landgoed op zich te nemen. In de praktijk blijkt dit een stuk lastiger dan verwacht. Zijn verwende nichtjes blijken behoorlijk tegendraads en de kosten van het landgoed zijn nauwelijks te overzien. Bovendien loopt hij zelf nog rond met een onverwerkt verlies en lukt het hem niet om zijn eigen kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Voor dit laatste neemt hij de gelovige Julia Foster in dienst als gouvernante, aan haar de lastige taak om zijn twee jonge kinderen op te voeden en zijn nichtjes wat manieren te leren. Al snel blijkt Julia meer in haar mars te hebben dan Sir William Ramsey kon vermoeden.

De Gouvernante is een aangenaam romantisch kostuumdrama. De auteur Carrie Turansky zou helemaal weg zijn van het Britse kostuumdrama Downton Abbey en dat is in dit verhaal zeker te merken. Laat je door Carrie Turansky meenemen naar een ander tijdperk: een tijd met galante mannen, kastelen, mooie jurken, koetsen en romantiek. De auteur gunt je niet alleen een kijkje in het leven van de jonge gouvernante Julia, maar laat je ook meekijken in de wereld van de andere personages waarvan hun leven zich grotendeels afspeelt op het landgoed. Al lezende leer je al snel de diverse personages kennen, beleef je persoonlijke problematiek mee en vertellen ze je hun liefdesverhaal. Het boek bevat opvallend veel Christelijke teksten, voornamelijk geschreven vanuit het oogpunt van het sterk gelovige personage Julia, even wennen misschien, maar prima passend bij het verhaal. Het geheel leest plezierig, is hier en daar misschien wat voorspelbaar, maar erg vermakelijk. De Gouvernante is het eerste deel van de Highland Hall reeks. Het verhaal wordt in dit eerste deel mooi afgesloten waardoor het niet noodzakelijk is om ook de volgende delen te gaan lezen. Maar na dit verrassende eerste deel wil iedere liefhebber van dit genre vermoedelijk snel verder in De Debutante, het tweede deel in de Highland Hall serie.

DE DEBUTANTE

Lees ook: Highland Hall 2 – De debutante

★★★★

Titel: De Gouvernante – Deel 1 Highland Hallreeks
Originele titel: The Governess of Highland Hall
Auteur: Carrie Turansky
Uitgeverij: Voorhoeve
ISBN13: 9789029723190
Categorie: Kostuumdrama – Historische roman
Pagina’s: 368
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 09-09-2014
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 08-08-2016
Prijs: €20,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.