Karen Engelmann De Amerikaanse Karen Engelmann woont nu in Dobbs Ferry, New York.

Eerder woonde ze ruim acht jaar in Zweden, waar ze werkte als vormgeefster. Karen Engelmann werd betoverd door Gamla Stan (het oude gedeelte van Stockholm) en besloot een boek te schrijven over deze stad. Haar debuutroman Het Stockholm Octavo verscheen al in meer dan tien landen.

Het Stockholm OctavoHet Stockholm Octavo

Zweden, 1798. Emil Larsson, een drinkende en gokkende vrijgezel, raakt bevriend met de eigenaresse van een goklokaal, mevrouw Sofia Mus, die hem de toekomst voorspelt aan de hand van een nieuwe vorm van kaartlegging: het octavo. Wanneer Sofia na een lange nacht aan de goktafels een kostbare waaier van barones De Uzanne wint, leidt dat tot bittere rivaliteit en een moorddadig complot waar niemand ongeschonden uit tevoorschijn komt. Ondertussen krijgt Emil te horen dat hij `de Zoeker’ is, en dat niet alleen zijn toekomst maar ook die van de monarchie, de stad en heel Zweden afhangt van zijn vermogen de acht leden van het Stockholm Octavo te achterhalen…

Het Stockholm Octavo is een adembenemende, spannende en onvergetelijke historische roman die op ingenieuze wijze geschiedenis, politiek, romantiek, mystiek en intriges combineert en waarin één man de sleutel in handen heeft tot de toekomst van een land.

Wel eens een boek gelezen waarvan je het jammer vond dat hij uit was? Dit is er één!

Tijdens het lezen van het Stockholm Octavo duik je als lezer diep in de geschiedenis van Zweden en kom je terecht in de oude straten van Stockholm tijdens de 18e eeuw. De auteur laat je het oude Stockholm zien door de ogen van Emil Larsson, een jonge vrijgezel die op het punt staat om acht belangrijke mensen in zijn leven te gaan ontmoeten. Alle acht komen ze voor in de kaartlegging (octavo) die de waarzegster Mevrouw Mus voor hem legt. Een kaartlegging over Liefde en verbintenis die uiteindelijk veel meer blijkt te omvatten dan waar Emil eigenlijk op uit is: het vinden van een vrouw. Een verraderlijk, aantrekkelijke barones maakt plannen om de Zweedse koning van zijn troon te krijgen en door het leggen van zijn Octavo zal langzaam duidelijk worden dat Emil hier een belangrijke rol in moet gaan spelen.

Tijdens het verhaal worden alle personages één voor één aan je voorgesteld en hoewel er naast de acht personages nog veel meer bijzondere personages voor komen in het verhaal heb je de lijst namen in het boek zelden nodig. De kleurrijke personages worden allemaal zo specifiek beschreven dat je ze waarschijnlijk met gemak kunt onthouden. Wanneer je normaal gesproken terugdeinst bij de woorden: Historische roman dan wil ik je zeker aanraden dit boek een kans te geven. Het verhaal is geen moment saai te noemen, deze historische roman bevat zoveel: romantiek, spanning, schandalen, een vleugje erotiek en humor gecombineerd met magie worden allen met elkaar verbonden door een stuk fascinerende geschiedenis. Het boek is zo slim en gedetailleerd beschreven dat het je wel moet raken. Laat je meeslepen!

Het Stockholm Octavo een betoverend verhaal.

Auteur: Karen Engelmann2dehands
ISBN: 9789022962015
Uitgever: Orlando uitgevers
Aantal pagina’s :480
Prijs: €22,95
Categorie: Historische romans > Romans
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 14-05-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.