Door: Sandra Hutchison

Iny Lorentz Iny Lorentz is een van de vele pseudoniemen van het Duitse schrijvers paar Iny Klocke en Elmar Wohlrath.
Iny Klocke werd geboren in 1949 te Keulen ) studeerde medicijnen , maar brak haar studie voortijdig af. In 1980 verhuisde ze naar München, waar zij werkte bij een verzekeringsmaatschappij.
Elmar Wohlrath wird in Franken geboren in het jaar1952. Hij ontmoette zijn vrouw in 1978 en werkte vervolgens bij hetzelfde bedrijf als zijn vrouw. Sinds 2007is hij werkzaam als freelance schrijver in de buurt van München.
In 2003 brachten ze onder het gezamenlijke pseudoniem : Iny Lorentz de historische roman Die Kastratin uit. Alle volgende Iny Lorentz romans kwamen in de bestsellerlijsten en verschenen ook als luisterboeken. Helaas zijn niet alle titels vertaald in het Nederlands .
De meest succesvolle Iny Lorentz roman werd in 2009 verfilmd. (bron: Wikipedia.de )

De wandelhoer De wandelhoer

Konstanz, het jaar 1414. De beeldschone Marie Schärer leidt een onbezorgd leven. Tot haar vader haar wil laten trouwen met Ruppertus, de zoon van de Graaf von Keilburg. Maar Marie’s grote liefde is Michel Adler, die vanwege zijn lage sociale status niet aan de verwachtingen van haar vader voldoet. Als Ruppertus merkt dat Marie hem eigenlijk niet wil, zint op wraak. Hij beschuldigt Marie van ontucht en ze wordt gemarteld en verbannen uit de stad. De rondreizende prostituee Hiltrud vindt Marie en verzorgt haar. Maar die hulp is niet gratis. Om te overleven moet Marie daarna haar lichaam verkopen… De Wandelhoer is een oprechte roman die het hart van miljoenen lezers al wist te raken.

De titel De wandelhoer klinkt misschien wat plat, maar is zowel letterlijk als figuurlijk alles behalve en plat boek te noemen. Een historische roman met veel inhoud: spanning, romantiek, drama en tussen de regels door zelfs wat humor.

De wandelhoer speelt zich af in het Duitsland van de 15e eeuw, In deze historische roman kijk je als lezer mee over de schouder van de jonge vrouw Marie. Haar vader denkt de ideale bruidegom voor haar te hebben gevonden en Marie besluit (ondanks haar bezwaren) er alles aan te doen om zich als een voorbeeldige bruid te gedragen. De nacht voor haar huwelijk wordt ze echter uit haar bed gelift en er van beschuldigd geen maagd meer te zijn. Ze wordt gevangen genomen en drie mannen verkrachten haar om er voor te zorgen dat ze daadwerkelijk geen maagd meer zal zijn wanneer ze veroordeeld zal worden. Alsof dat nog niet erg genoeg was wordt ze, na vals te zijn beschuldigd, publiekelijk vernederd en gemarteld. Daarna jagen ze Marie de stad Konstanz uit en verbieden haar ooit nog een voet in de stad te zetten. Niemand lijkt zich daarna nog te bekommeren om haar lot. Tot een vrouw haar pad kruist en het niet over haar hart kan verkrijgen om Marie niet te helpen. Marie en de vrouw worden de beste vrienden, maar om te overleven zal Marie net als haar nieuwe vriendin haar lichaam moeten verkopen om te kunnen overleven. Marie past zich aan de situatie aan, maar neemt zich voor om kosten wat het kost wraak te nemen op de mensen die haar dit alles hebben gedaan.

De wandelhoer is het ontroerende verhaal over een krachtige vrouw die ondanks het onrecht wat haar aan is gedaan opnieuw een leven weet op te bouwen. Voor je het beseft leef je volledig met haar mee en hoop je dat ze haar wraak ooit zal krijgen. Hou je van historische romans dan is dit boek voor jou zeker een feestje, maar ook als je geen fan bent van dit genre wil ik je zeker aanraden dit boek te lezen. Maak je tijd voor dit boek dan zul je er vast en zeker geen spijt van krijgen. Het enige wat een minpuntje zou kunnen zijn: de vele namen die in het boek voorkomen, maar dat maakt het verhaal drie, dubbel en dwars goed.

Auteur: Iny Lorentz
Uitgeverij: Xander uitgevers
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 503
ISBN 9789401600156
Prijs: €19,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 14-06-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Volgende »

  1. Heb al veel historische romans gelezen van schrijvers als Ken Follett, Umberto Eco, Tim Willocks, Robyn Young, Kate Moss en anderen. Ben heel erg benieuwd naar dit boek.

    Like

  2. Pingback: Leesmarathon | In de boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.