2027Gewillig ondergaat ze de metamorfose die haar beste vriendin Maggie haar op oudjaarsavond opdringt. Dankzij de wonderen van haarverf en een hippe skinnyjeans kan Alice ineens door voor een hippe twintiger, zoals een flirt in een bar in Manhattan bevestigt. Als de klok twaalf uur slaat, begint Alice aan het nieuwe jaar in de armen van een jongeman die nog in de luiers lag toen zij op de middelbare school haar eerste voorzichtige kus kreeg…
Het leugentje over haar leeftijd zet Alice aan het denken. Onverwacht krijgt ze een tweede kans in haar leven: ze hóéft immers niet haar echte leeftijd te vertellen. Dus neemt ze haar droombaan aan, verhuist naar de hippe loft van Maggie en geniet van het leven, met Josh – de nieuwjaars-flirt – als heerlijke bonus.
Josh valt hals-over-kop voor Alice. Hij denkt dat ze ongeveer negenentwintig is, en voor het eerst sinds Alice daadwerkelijk negenentwintig was, heeft ze het gevoel dat de wereld aan haar voeten ligt en de kansen voor het oprapen liggen. Of toch niet?

 

 

 

Younger is een hilarische en vermakelijke roman die bewijst dat je zo jong bent als je jezelf voelt.

Younger is tevens een nieuwe tv-serie van de makers van Sex and the city. Met in de hoofdrollen Hillary Duff en Sutton Fraser. Zie: trailer.

 

Je bent een vrouw die de 40 is gepasseerd, je man heeft je verlaten voor een jonger exemplaar en je dochter is voor onbepaalde tijd vertrokken naar Afrika. Alleen achtergebleven probeer je weer een leven op te bouwen, om te beginnen wil je na lange tijd weer aan het werk. Maar wat als blijkt dat je keer op keer wordt afgewezen vanwege je leeftijd? Alice is zo’n afgewezen vrouw en vraagt zich af of ze wel de juiste keuzes in haar leven heeft gemaakt. Ze zou niets liever willen dan de tijd terugdraaien, ze wil weer jong en succesvol zijn. Haar beste vriendin Maggie besluit haar hierbij een handje te helpen. Nu had Alice voor een vrouw van 44 al een veel jongere uitstraling en dankzij haar fanatieke sporten een stak lijf. Maar na Maggie’s hulp kan Alice zelfs gemakkelijk doorgaan voor een vrouw van nog geen 30. Op oudejaarsavond en met een nieuwe look gaat Alice samen met haar vriendin naar Manhattan, daar ontmoet ze de veel te jonge, maar oh zo aantrekkelijke Josh……….

Younger is een aangename luchtige roman, met veel humor en stiekem toch ook een onderliggende boodschap. Veel vrouwen van rond de 40 zullen zichzelf deels in het personage Alice herkennen. Alice worstelt met zichzelf en de keuzes die ze in het verleden maakte: Had ze wel haar baan op moeten geven toen ze zwanger was of had ze gewoon door moeten blijven werken? Kan en wil ze nu nog een nieuw leven opbouwen, nu haar man haar heeft verlaten voor een ander en haar dochter haar niet meer nodig lijkt te hebben? Is ze nu al in de ogen van de maatschappij over de houdbaarheidsdatum en kan ze alleen nog maar achter de geraniums gaan zitten? Helaas een probleem waar in werkelijkheid veel vrouwen (en mannen) tegenaan lopen. Het is steeds moelijker om in deze maatschappij op oudere leeftijd nog een fatsoenlijke baan te vinden. Zeker wanneer je er een tijd tussenuit bent geweest om voor je kind(eren) te zorgen.
Het personage Alice zal misschien wat irritatie oproepen bij een aantal 40+ vrouwen, met haar strakke lijf en toch al veel jongere uiterlijk lijkt ze het geluk al erg aan haar zijde te hebben staan en lijkt het zo wel heel eenvoudig om als veertigplusser opnieuw te beginnen. Je verft je haar en liegt over je leeftijd en het probleem is opgelost, simpel!
Neem je echter dit gegeven met een vette knipoog -zoals het vermoedelijk ook door de auteur bedoeld is – dan is Younger een vermakelijk boek met veel hilarische momenten en is het niet verwonderlijk dat hier ook een televisieserie van gemaakt is. Een roman die je meeneemt op een ontspannende reis door New York. Genieten!

 

Titel: Younger
Auteur: Pamela Redmond Satran
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN: 9789045204802
Categorie: Romans
Pagina’s: 280
Uitvoering: paperback
Prijs: €14,95
Verschijningsdatum: 11-02- 2015
Trefwoorden: vrouwen, 40+, romantiek, New York
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 25-05-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s