je bent wie je bent. tenminste, dat denk je

witte warmte2Victor Sluis is een bevlogen professor aan een gerenommeerde universiteit. Een hoogst intellectueel en beredeneerd man die de stap zet naar het ondernemerschap en zijn kans schoon ziet om snel rijk te worden. Zijn dochter Eline, enig kind, ontdekt pas hoe beschermend ze is opgevoed wanneer ze psychologie gaat studeren en op kot gaat. Terwijl een eerste liefde Eline dichter bij het echte leven brengt, maakt haar vader een keuze die hun toekomst voorgoed verandert…
‘Witte warmte’ is een spannend verhaal over de vertroebelde relatie tussen een vader en een dochter die één ding gemeen hebben: hun passionele zoektocht naar vrijheid.

Dimitri Casteleyn (1966) besloot na een succesvolle carrière als televisiemaker voor de VRT zich volledig toe te leggen op het schrijven. Van zijn hand verschenen eerder al de filosofische verhalenbundel Een mooie verrassing en de dichtbundel Omgekeerd. Zijn romandebuut De verjaardag kende een vierde druk en kon zowel recensenten als het brede publiek bekoren. Van zijn drie boeken samen werden ruim 20.000 exemplaren verkocht, in vier verschillende talen.
Met ‘Witte warmte’ schreef Dimitri Casteleyn een aangrijpende en eigentijdse roman. Rijk aan ideeën en ontregelend herkenbaar tezelfdertijd. Een tragische pageturner over de maakbaarheid van het leven, over de hunkering naar vrijheid, over de zoektocht naar warmte en over keuzes die een gezin voor altijd veranderen.

Recensie: Victor Sluis – een briljante, tikkeltje arrogante professor en control freak – woont met zijn vrouw en hun dochter Eline in Leuven. Hij is goed in wat hij doet en besluit op een dag zijn roer volledig om te gooien, hij gaat commercieel. Eline is studente en woont inmiddels op zichzelf, maar Victor kan haar moeilijk loslaten, wanneer haar vriend zich aanbiedt als proefpersoon voor zijn bedrijf grijpt Victor zijn kans. Hij wil met alle geweld weten of deze jongen schoonzoonmaterie is. Dit doet de vader-dochter relatie niet veel goeds. Terwijl Victor zichzelf al rijk aan het tellen is en alleen daar nog maar oog voor lijkt te hebben, dreigt hij in een rap tempo zijn gezin te verliezen….

Witte warmte is een fictieve roman waarin de maakbaarheid van de mens centraal staat. Een boek waarin veel wereldproblematiek aan de orde komt. Zowel het personage Victor als zijn dochter Eline zijn op zoek naar vrijheid en houden zich bezig met het verbeteren van de wereld om hun heen, zij het beide op een geheel eigen wijze. De roman gaat tevens over hartverscheurende familiebanden, wederom staat hierbij vooral de relatie tussen vader en dochter centraal. Victor en Eline, twee mensen die klaarblijkelijk van elkaar houden, maar zich hierin geen houding weten te geven. Dimitri Casteleyn weet met Witte warmte zware thema’s te verwerken in een gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk verhaal. Leest als een luchtige roman, maar zet de oplettende lezer wel degelijk aan het denken.

★★★★2dehands

Titel: Witte warmte
Trailer
Auteur: Dimitri Casteleyn
Uitgever: Manteau
ISBN13: 9789022332283
Categorie: romans
Pagina’s: 256
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 26-01-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-03-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

of koop 2dehands bij Deel 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.