Verbonden door het lotTeken van zeven 1 – Verbonden door het lot
Deel 1 van de Teken van zeven-trilogie

Elke zeven jaar, gedurende een week in juli, raken de bewoners van Hawkins Hollow bezeten door een collectieve gekte. Ze doen dan ondenkbare dingen die ze zich achteraf niet meer herinneren. Dit bizarre gegeven lokt journaliste Quinn Black naar het dorpje; ze hoopt er een onderwerp voor haar nieuwe boek te vinden. Het is pas februari, maar Caleb Hawkins ziet en voelt hoe het kwaad zich al begint te roeren. Nooit zal hij vergeten hoe de verschrikking eenentwintig jaar geleden begon, en hij is vastbesloten het te stoppen. Daarbij roept hij de hulp in van zijn beste vrienden Fox en Gage. Quinn blijkt ook over bijzondere gaven te beschikken die haar binden aan het dorp – en aan Cal…?

Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Haar ruim 200 titels verkochten al meer dan 500 miljoen exemplaren en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst. Als J.D. Robb schrijft ze ook de populaire politieserie over Eve Dallas en haar geliefde Roarke. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Recensie: In het eerste deel van de Teken van zeven trilogie vertrekt de nieuwsgierige journaliste Quinn Black naar het mysterieuze dorpje Hawkins Hollow. Quinn een zelfstandig vrouw met lef, heeft zich gespecialiseerd in het schrijven van boeken over duistere, onverklaarbare zaken en dat is nu precies wat zich om de zeven jaar afspeelt in Hawkins Hollow. Wat ze echter nog niet weet is dat dit dorp meer impact op haar zal hebben dan ze kan vermoeden….

Nora Roberts heeft al vele bestsellers op haar naam staan en het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste deel van de Teken van zeven trilogie een aangenaam boek is met een sterk plot. Ze weet overtuigende personages neer te zetten en schrijft boeiende dialogen. Hierdoor komen de karakters en het verhaal beide geloofwaardig over. Het leest vlot en is een originele mix geworden vol spanning en mysterie, maar ook de romantiek wordt gelukkig niet vergeten. Het verhaal speelt zich af in het heden, met hier en daar een terugblik naar een ver somber verleden. Afwisselend, magisch en een tikkeltje duister dat zijn een beetje de kernwoorden van de roman Verbonden door het lot. Het boek pakt je vanaf de eerste bladzijde en gelukkig blijkt het verhaal na 349 nog lang niet ten einde en volgen er nog twee andere dikke delen. Verslavend leesvoer.

★★★★

Titel: Verbonden door het lot
Auteur: Nora Roberts
vertaling: Karin Breuker

Uitgever: Boekerij
ISBN13: 9789022573945
Categorie: romans
Pagina’s: 352
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 05-10-2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 11-05-2016
Prijs: €15,00
Bestellen

Tip lees ook deel 2 en 3 van de Teken van zeven-trilogie
Op zoek naar de bron & De kracht van het hart

Advertenties