Ik ben erHet mooiste en indrukwekkendste liefdesverhaal van 2015
Sinds zeven maanden voelt Elsa niets meer: geen kou, geen honger, geen pijn en vooral geen angst. Ze is in coma. Thibault wordt gekweld door verdriet en woede, sinds de dag dat zijn broertje een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij twee jonge meisjes omkwamen.

Geteisterd door slaapgebrek loopt Thibault per ongeluk de ziekenhuiskamer van Elsa binnen. Ze ligt al zeven maanden in coma. Hij begint tegen haar te praten en hoewel ze niet reageert, weet hij zeker dat ze hem hoort. In Thibault groeit de overtuiging dat hij en Elsa voor elkaar bestemd zijn, terwijl haar vrienden, familie en kennissen de hoop hebben verloren dat Elsa er nog bovenop komt.
€17,95 – Bestellen

 

Clélie Avit

 

Clélie Avit (1986) groeide op in Auvergne en studeerde in Lyon.
Ze werkt als natuur- en scheikundedocent en is daarnaast ook danslerares. Ik ben er is haar debuutroman. Het werd bekroond met de Prix Nouveau Talent en de vertaalrechten werden nog voor verschijning in negentien landen verkocht.
(bron: Xander Uitgevers).

Recensie: In het ontroerende boek Ik ben er ontmoet de lezer Elsa, een jonge sportieve vrouw die tijdens het bergbeklimmen onder de sneeuw terecht is gekomen. Nu ligt ze al meer dan een half jaar in coma. Op de afdeling van het ziekenhuis waar Elsa op een kamer ligt is ook een jongeman opgenomen. Hij was dronken achter het stuur gestapt en heeft daarbij een ernstig ongeluk veroorzaakt. Zijn broer Thibault kan hier moeilijk mee omgaan en wil hem niet meer onder ogen komen. Wanneer hij zijn moeder naar het ziekenhuis brengt gaat Thibault niet mee naar de kamer van zijn broer en komt daarna door stom toeval in de kamer van Elsa terecht. De periode daarna keert hij regelmatig naar haar terug, ontmoet haar vrienden en krijgt sterk het gevoel dat zij op zijn aanwezigheid reageert. Terwijl haar familie de moed verloren lijkt te hebben groeit bij Thibault juist de hoop dat Elsa zal ontwaken….

Met Ik ben er heeft Clélie Avit van een bijna ongeloofwaardig plot een krachtig, fascinerend en romantisch verhaal weten te maken, aannemelijk ook! Het boek laat zich niet wegleggen. Gaandeweg leer je de personages goed kennen en leef je al snel met ze mee.

Ik ben er: Mooi verwoord, schitterend door zijn eenvoud.

Titel: Ik ben er
Auteur: Clélie Avit
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN13: 9789401604543
Categorie: Literatuur> Roman
Uitvoering: paperback
Prijs: €17,95
Pagina’s: 264
Verschijningsdatum: oktober 2015
Trefwoorden: ziekenhuis, coma, auto-ongeluk, liefde
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-02-2016
Direct bestellen? Klik hier

Advertenties

Volgende »

 1. Voor het eerst deed ik mee aan ‘iets’ en mocht ik zomaar het doorgeefboek ‘Ik ben er’ ontvangen in ruil voor een recensie.
  ‘Ik ben er’ is een prachtig boek, makkelijk leesbaar en vanaf de eerste bladzijde boeiend. De hoofdstukken zijn om en om vanuit de twee hoofdpersonen geschreven.
  Elsa die in coma ligt en Thibault die per ongeluk haar kamer in loopt als hij zijn moeder naar het ziekenhuis brengt. Elsa ligt daar aan allerlei apparatuur en slangen maar is zich wel bewust van de mensen in haar omgeving, ze hoort ze… alleen kan ze dit op geen enkele manier laten weten. Thibault komt na die ene keer met regelmaat bij haar en zij kijkt echt uit naar deze bezoekjes.
  Eigenlijk wil ik er niet teveel over verklappen, behalve dan dat er erg vertederende stukjes in het boek zitten. Je hoopt gewoon zo dat het goed komt met Elsa en dat ze uit haar coma ontwaakt…
  Persoonlijk vond ik het een heerlijk boek, niet te zwaar, romantisch, vertederend en soms ook een klein beetje spannend…

  Mijn conclusie: een heerlijk tussendoor-boek…

  Aantal sterren: ****

  Like

 2. Mijn recensie voor dit boek:

  4 sterren voor dit boek.

  Een prachtig mooi verhaal over een jonge vrouw die in coma ligt. Terwijl ze in coma ligt ontmoet ze de liefde van haar leven. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de jonge vrouw en hoe klein haar wereldje ook lijkt te zijn, hoe groots en ongelofelijk mooi word dit beschreven.

  Af en toe wisselt het verhaal naar de persoon die een vaste bezoeker word van de jonge vrouw. Hij word verliefd zij word verliefd en eigenlijk hebben ze elkaar nog nooit gesproken.

  De schrijfstijl is prettig, je word vanaf het eerste moment het verhaal in gezogen en voordat je het weet is het boek uit. Af en toe nagelbijten en tenen krommen omdat het best wel spannend word . Wat is de afloop , vinden ze elkaar of is het te laat….

  De emotie en machteloosheid van de jonge vrouw voel je , hoe beleefd zij elke dag en nacht om een eigenzinnige manier.
  Ik vind dit verhaal absoluut een aanrader en zeker de moeite waard. Er zijn tegenwoordig maar weinig boeken die me echt bij blijven en die de 4 sterren of zelfs 5 verdienen. Het lijkt wel hoe meer boeken ik lees des te minder ze me raken. Uiteindelijk lijkt elk verhaal altijd weer op iets wat ik al eens gelezen heb.
  Ze zijn niet slecht , zeker niet maar als je me over een jaar zou vragen waar ging het over?

  Af en toe tref je een pareltje aan tussen de nieuw uitgekomen boeken en ik durf ook stellig te zeggen dat dit er eentje is. Dit boek gaat me bijblijven omdat het zo ontzettend emotioneel en mooi geschreven is.

  Ik heb ervan genoten en ik zal er met een glimlach zeker nog eens aan terug denken.

  Like

 3. Mijn recensie van “Ik ben er”
  Voor het lezen:
  De cover vind ik mooi, sober en veelzeggend. Bij het lezen van de achterflap wou ik onmiddellijk het boek lezen.
  Bij het lezen:
  Het verhaal gaat over Thibault die per vergissing de kamer instapt van Elsa, een coma patiënte. Hij begint tegen haar te praten en is enorm onder de indruk.
  Thibault en Elsa vertellen om beurt over hun gevoelens, hun belevenissen en hun leven.Thibault wordt verliefd op haar en blijft , ondanks haar familie die Ela hebben opgeven,geloven dat Elsa ooit wakker wordt.
  Mijn conclusie:
  Dit boek is volgens mij eerder een tienerboek dan een boek voor volwassenen. De vele positieve kritieken die dit boek gekregen heeft, maakten mij heel nieuwsgierig naar dit boek. Mijn verwachtingen werden niet ingevuld. Ik heb het boek op een uur uitgelezen, de auteur heeft een heel eenvoudige taalgebruik, dat maakt het boek vlot om lezen.
  Mij kon het boek maar matig boeien vandaar mijn score: 2**

  1 maart 2016
  Christine De Knijf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.