Het Rosie projectDe autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant, maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Met zijn debuutroman Het Rosie Project verovert hij de wereld. De filmrechten zijn verkocht aan Sony Pictures.

 

Recensie: Het Rosie project heeft alles wat een roman goed maakt. Een uniek verhaal gecombineerd met de nodige drama, unieke personages en niet te vergeten de nodige humor. Vooral dit laatste maakt van Het Rosie project zonder twijfel een aanrader. De Australische auteur Graeme Simsion heeft het verhaal van de autistische Don Tillman, vanuit diens visie geschreven. Je kijkt als lezer als het ware mee over de schouder van de sympathieke Don en leest zijn gedachten. Hij heeft Asperge, is superslim, kundig en heeft een unieke kijk op de wereld. Alleen op sociaal gebied laat het nogal eens te wensen over, hierdoor komt hij in de meest hilarische situaties terecht. Don heeft ondanks zijn ‘sociale handicap` besloten dat hij een vrouw in zijn leven wil. Gewapend met een – tot in de kleinste details – zelf ontworpen vragenlijst gaat hij op zoek naar de ideale partner. Dan ontmoet hij Rosie! Het is voor Don al snel duidelijk dat zij totaal ongeschikt is als huwelijkskandidaat…….

Er bestaat naast het boek ook een luisterboek van Het Rosie project, deze werd beluisterd voor bovenstaande recensie. Voorgelezen door Sander de Heer. Sander heeft een aangename stem en past tijdens het voorlezen zijn stem op iedere personage aan zonder hierin te overdrijven. Prettig om naar te luisteren en een aangename afwisseling op het zelf lezen van boeken.

★★★★★

Titel: Het Rosie project
Auteur: Graeme Simsion
Voorgelezen door: Sander de Heer
Uitgever luisterboek: Rubinstein
Uitgever boek: Luitingh-Sijthoff
ISBN13: 9789021015729
ISBN luisterboek: 9789462532090
Categorie: Literatuur > Romans
Pagina’s: 336
Uitvoering: luisterboek
Ook verkrijgbaar als: hardcover , paperback
Verschijningsdatum: september 2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 20-04-2016
Prijs luisterboek: €22,50
Bestellen

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.