Adam SharpNa twintig jaar krijgt veertiger Adam Sharp, getrouwd en tevreden, uit het niets een bericht van zijn Eerste Echte Liefde. Samen hadden ze een fantastische tijd – hij speelde piano in een bar, zij zong – tot Adams tijd in Australië erop zat en hij terugkeerde naar Engeland. Overvallen door nostalgie en vragen – wat als hij wél had gekozen voor haar? – beantwoordt Adam het bericht. Is er een tweede leven voor zijn eerste liefde?

Recensie: In deze nieuwe roman van Graeme Simsion ontmoet de lezer Adam Sharp. Adam is een getrouwde man met een prima baan als programmeur. Jammer genoeg konden hij en zijn vrouw geen kinderen krijgen, iets wat altijd tussen hun in is blijven staan. Toch hebben ze in hun relatie een zekere balans gevonden. Wanneer Adam na 20 jaar een kort maar krachtige e-mail krijgt van een oude liefde gooit dat zijn hele leven overhoop. Zijn relatie met z’n vrouw lijkt ineens veel minder ideaal. Wat start als onschuldig mailcontact met zijn eerste grote liefde Angelina loopt uit tot een uitnodiging voor een hernieuwde kennismaking. Adam komt voor een moeilijke keuze te staan, wint zijn nieuwsgierigheid het van zijn verstand?

Hoofdpersonage Adam Sharp is opgegroeid met muziek, zijn favoriete songteksten met de daaraan vastklevende herinneringen zijn op ingenieuze wijze verweven in de verhaallijn. Veel verwijzingen naar bekende nummers die Adam Sharp in het boek aandraagt leggen een link met diens verleden en vooral zijn persoonlijke liefdesleven. Dit zet een krachtige sfeer neer in Het beste van Adam Sharp en maakt het hierdoor tot een vrij uniek boek.

Het verhaal is wel wat langdradig, maar de zoektocht en het liefdesverhaal fascineren meer dan voldoende om het boek snel uit te willen lezen. Vooral de tweede helft van het verhaal is pakkend geschreven. Adam beland daar in een driehoeksverhouding, een liefdevolle maar lastige situatie. Het drietal wordt geconfronteerd met hun eigen gebreken, hun verlangens en de gebreken van de ander. Langzaamaan wordt het voor alle drie duidelijk wat er nu werkelijk speelt. Kan het verleden nu dan eindelijk los gelaten worden?

Het beste van Adam Sharp mist de sarcastische humor van Het Rosie Project, maar dat neemt niet weg dat dit nieuwe boek van Graeme Simsion wederom een aanrader is. Het ontroerende verhaal is slim geschreven en zit vol psychologische diepgang. Een mooi boek en vol herkenning voor iedereen die weleens verliefd is geweest.

★★★★Het Rosie project
Titel: Het beste van Adam Sharp
Auteur: Graeme Simsion
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN13: 9789024573851
Categorie: Literaire romans
Pagina’s: 304
Uitvoering: paperback
Thema’s: liefde, muziek, herinneringenhet-rosie-effect
Verschijningsdatum: oktober 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 04-01-2017
Prijs: €18,99
Bestellen

Lees ook de recensie van Het Rosie Project.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.