Een Schitterend OngelukEen schitterend ongeluk gaat over de vraag: wat is vriendschap? Elkaar de waarheid vertellen en elkaars geheimen bewaren? Maar wat doe je als het geheim van de ene vriend de ander onherstelbaar beschadigt? Merel, Jasper, Karin, Timo en Daniel zijn vrienden die meer dan dertig jaar alles met elkaar delen. Als een zelfgekozen familie hebben ze een onverbrekelijke band waar nooit iemand leek tussen te komen. Tot ze door een ernstig auto-ongeluk na een lome septemberdag aan het strand ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die verborgen zijn gebleven om allerlei redenen, maar als ze één voor één aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien en gaat er uiteindelijk heel wat meer verloren dan alleen de vriendschap. (Bron: The House of Books).

 

 

 

 

In Een schitterend ongeluk ontmoet de lezer vijf hechte schoolvrienden: Merel, Jasper, Karin, Timo en Daniel. Een vriendschap waar niemand tussen lijkt te kunnen komen. De vrienden blijven elkaar ook na hun schoolperiode trouw, maar na dertig jaar vriendschap komt er dan toch een keerpunt in hun intense relatie. Merel en Jasper raken beide betrokken bij een ernstig ongeluk. Een cruciaal moment binnen de relatie van de vijf vrienden, geheimen komen aan het licht. Was hun vriendschap dan niet meer dan een leugen?

Inge Ipenburg schreef Een schitterend ongeluk vanuit de visie van alle personages en neemt daarnaast de lezer ook nog eens met regelmaat mee terug in de tijd. Dat is even wennen. Het ene moment beleef je wat er door Merel heen gaat en zie je de vriendschap vanuit haar perspectief en het volgende moment bekijk je de situatie vanuit het oogpunt van een van haar vrienden of van een ander personage uit het boek. Om vervolgens weer meegesleurd te worden in het verleden van de vrienden. Verwarrend en het helpt zeker in het begin niet om gemakkelijk de verhaallijn te kunnen volgen. Soms ook wat langdradig maar origineel is het wel en de personages krijgen hierdoor ook op een unieke wijze diepgang. Eenmaal gewend aan deze schrijfstijl is Een schitterend ongeluk een fascinerende roman over gecompliceerde vriendschappen, met aan het eind van het mooie en ontroerende verhaal toch nog iets van de beloofde spanning die je van een thriller mag verwachten.

 

Titel: Een schitterend ongeluk2dehands
Auteur: Inge Ipenburg
Uitgeverij: The House of Books
ISBN13: 9789044347395
Categorie: Thrillers, spannende roman
Uitvoering: Paperback
Prijs: €19,99
Pagina’s: 256
Verschijningsdatum: 15-09- 2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-11-2015

Boek bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.