naamloos (6)

Na zestien jaar keert Anja Koenders terug naar haar geboortedorp Aalten. Ze heeft definitief een punt gezet achter haar turbulente relatie met Bram. In de Achterhoek hoopt ze rust te vinden. De koele houding van haar zus verwart haar en zet hun relatie onder druk. Waarom reageert ze zo afstandelijk? Wat verbergt zij? Een nieuwe baan en een plotselinge dood vergroten haar verwarring. Had Anja die nieuwe start wel in Aalten moeten maken?

 

De roman Een nieuwe start is het eerste deel van de trilogie over Anja Koenders. Anja een iets wat onzekere vrouw keert in dit deel terug naar haar geboortedorp en gaat daar weer bij haar familie inwonen. Nadat ze met veel moeite haar relatie met Bram heeft verbroken hoopt ze in Aalten weer een nieuw leven voor zichzelf op te kunnen bouwen. Haar familie is erg blij Anja weer in hun midden te hebben alleen lijkt haar zus daar anders over te denken.

In deze streekroman hebben de auteurs romantiek, spanning en drama gecombineerd tot een vermakelijk verhaal dat zich gemakkelijk laat lezen. De sympathieke personages uit de achterhoek zijn zo neergezet dat iedere lezer zich wel in een of meerdere personages zou moeten kunnen verplaatsen. Voor iedereen die graag romans leest is dit boek een leuke opzet naar het volgende deel van de trilogie. De roman voelt niet compleet, er is weinig verdieping en leest meer als een introductie. Een aangename eerste ontmoeting met Anja en de andere personages. Een prima start en een aanloop naar hopelijk een spannend vervolg.

Er is nog een leuk extraatje achter in het boek te vinden. De familie Koenders is gek op lekker eten en ze bakken dan ook de lekkerste dingen. Een aantal van hun recepten staan als afsluiting in de roman vermeld. Zodat je na het lezen aan de slag kunt met het bereiden van o.a. quiche, rode port-saus en een lekkere appelcake.

 

Titel: Een nieuwe start
Auteurs: Gerda Geven & Marjon Koeks
Uitgever: Uitgeverij de Streekroman
ISBN: 9789088480027
Categorie: Roman > Streekroman
Gewicht: gram
Pagina’s: 188
Uitvoering: paperback
Prijs: € 15,75
Verschijningsdatum: februari 2015
Trefwoorden: trilogie, Aalten, Achterhoek
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 08-05-2015

Bestellen? Klik hier

Advertenties

Volgende »

 1. Fase 3:
  Ik vind het boek echt fantastisch en ben heel erg benieuwd naar deel 2 en 3. Hoogstwaarschijnlijk ga ik die kopen/lenen bij de bieb. Het is een en al herkenning voor mij als Achterhoekse.
  Ja, dit boek komt overeen met mijn verwachtingen, eigenlijk vind ik hem nog beter dan verwacht! Zo, wat heb ik genoten van dit boek.
  De schrijfstijl vond ik mooi maar verder niet heel bijzonder. De schrijfsters hebben echt nu hun best gedaan om de Achterhoek neer te zetten zoals het is. Dat kan ik erg waarderen.
  Anja spreekt mij het meeste aan omdat zij degene is die veel meemaakt. Ik zal er niet teveel over verklappen maar ze heeft zowel thuis als op het werk het nodige meegemaakt. En tussendoor speelt er ook nog iets in haar liefdesleven.
  Ja, ik ga hoogstwaarschijnlijk deel 2 en 3 ook nog lezen want ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat…
  Ik heb het boek aan mijn tante gegeven! Zij komt ook uit de Achterhoek dus ik ben heel benieuwd wat ze hiervan vind. Ik denk wel dat het voor mensen uit andere streken misschien niet zo interessant is.
  Dit boek krijgt van mij een 9,5. Alleen de kleine foutjes in de tekst vond ik vervelend maar goed dat is bij een volgende druk aan te passen.
  Whoeiii, ik ben helemaal enthousiast!

  Like

 2. Fase 2:
  Zojuist begonnen in dit boek en ik vind het geweldig! Als echte Achterhoekse is het allemaal zo herkenbaar, de manier van doen, de namen van de personen, alles. Ik ben benieuwd hoe de relatie tussen de zussen zich ontwikkeld en hoe het verder gaat op het werk van Anja.
  Blz. 9 heeft een typefoutje. Verder niets bijzonders, ik vond het een fantastisch boek en kan hem haast niet weg leggen, ik wil weten hoe dit afloopt!

  Like

 3. Fase 1:
  De cover vind ik erg leuk. Vrolijke kleuren die helemaal bij de lente passen. Benieuwd of het boek zich ook in dit jaargetij afspeelt… En een trilogie, als ie dus leuk is kan ik er nog meer van lezen, top! Ik vind het super dat het boek zich in de Achterhoek afspeelt, ik kom daar vandaan al woon ik alweer 6 jaar in Arnhem. Cijfer 8.
  Ik verwacht een boek met kenmerkende teksten over de Achterhoek. Daarnaast ben ik benieuwd of de zusjes reageren zoals ik verwacht dat er gereageerd word in de achterhoek. Hopelijk is het een spannend verhaal dat vlot door leest.
  Dit word mijn allereerste streekroman, er liggen er wel meer thuis maar ik ben heel benieuwd.

  Like

 4. Vanwege de sprekende cover waren mijn verwachtingen hoog echter het duurde lang voordat ik echt geboeid werd. De personage welke mij het meest aan spreek is Anja omdat zij als hoofdpersoon het meest te melden heeft. Daarentegen vind ik de personage van Mieke zeer sober beschreven. Het boek leest makkelijk weg maar zeker in het begin vloog het verhaal naar mijn idee van de hak op de tak. Ik geef het boek een 6 en helaas zou ik het mijn vrienden niet aanraden. Sorry misschien dat mijn mede lezers hier positiever in staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.