De achtse zuster

Van de internationale bestsellerauteur van Het huis van de zeven zusters.

Mijn onstuimige zoon Christian, pas zestien geworden, kwam niet meer thuis na school. Zijn vrienden wisten van niets. Mijn man verbood me naar de politie te gaan. Ik deed het toch. Ik had maar één kind. Nu, na zeven jaar, is hij mijn huis weer binnengestormd en heeft me meegetrokken in een wervelende orkaan. Ik, Emma, ben opgegroeid in een Limburgs dorpje, in een huis waar alleen vrouwen woonden. Mijn moeder Martha en mijn zes tantes runden een bakkerij. Ik heb mijn echtgenoot nog maar kort geleden begraven. Niets staat me meer in de weg om met Christian mee naar Andalusië te gaan en eindelijk mijn vleugels uit te slaan. Ik wil mezelf leren kennen. Ik wil flirten met het leven en de liefde!

De achtste zuster: een bedwelmende roman over familie, liefde, en het keren van je lot.

Elle Eggels veroverde met haar debuutroman Het huis van de zeven zusters in 1998 de gehele literaire wereld. Ze werd alom geroemd om haar bedwelmende schrijfstijl en men vergeleek haar met grote namen als Isabel Allende en Gabriel García Márquez. De achtste zuster, dat zich eveneens gedeeltelijk afspeelt in het dorpje waar de auteur is opgegroeid, is duizelingwekkend gepassioneerd en hartverwarmend ontroerend.

 

De achtste zuster gaat verder waar het boek Het huis van de zeven zusters eindigde. Emma’s man en haar favoriete tante zijn overleden. Wanneer haar zoon terugkeert naar Limburg is dit het begin van een nieuw leven voor Emma. Haar zoon weet haar over te halen met hem mee te reizen naar zijn geliefde Spanje. Daar leert ze veel nieuwe mensen kennen en ontdekt ze langzaam meer van haar eigen persoonlijkheid. De wereldvreemde Emma is bijna vijftig jaar, maar heeft nog steeds erg veel moeite om los te komen van haar irritante, bemoeizuchtige moeder. Emma komt in Spanje meer en meer los van haar familieleden in Limburg en kan eindelijk de verloren zeven jaar met haar zoon inhalen. Dan wordt haar moeder ziek en laat ze zich overhalen terug te keren naar Nederland….

Hoewel De achtste zuster perfect lijkt aan te sluiten op de eerder verschenen roman van Elle Eggels Het huis van de zeven zusters is deze nieuwe roman toch prima los te lezen. De auteur heeft een gepassioneerde schrijfstijl en weet daarmee in De achtste zuster de levenslessen van een vrouw van bijna vijftig op een ontroerende wijze op de lezer over te brengen. Elle Eggels weet de lezer te boeien met onderwerpen als gecompliceerde familiebanden, fascinerende vriendschappen, hartstochtelijke liefde, religie, spiritualiteit & diverse culturen.

De achtste zuster, een meeslepende en hartstochtelijke roman over het ontdekken van je eigen vuur & passie.

 

Titel: De achtste zuster
Auteur: Elle Eggels
Uitgever: The house of books
ISBN13:9789044346213
Categorie: romans>fictie
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,99
Pagina’s:272
Verschijningsdatum: 04-06- 2015
Trefwoorden: Spanje, Mexico, roman
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 05-07-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

Ook verkrijgbaar als E-book voor €9,99

Het huis van de zeven zusters De achtste zuster

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.