Albert moet naar huis Een min of meer waar verhaal over een man, zijn vrouw en haar alligator.

Homer houdt van Elsie, Elsie houdt van Albert. het is een klassieke driehoeksverhouding, alleen is Albert een alligator… ‘Die alligator eruit of ik eruit,’ roept Homer Hickam (de vader van de schrijver) op een dag tegen zijn vrouw Elsie. Elsie kreeg Albert de alligator van een oude geliefde toen ze met mijnwerker Homer trouwde. Albert woont sindsdien in de badkamer, totdat Homer zijn ultimatum stelt en Elsie besluit dat ze dan Albert maar naar Florida moeten brengen, waar hij thuishoort. En zo begint, in de tijd van de Grote Depressie, een lange reis door Amerika, waarbij ze regelmatig van de rechte weg afraken. Want dat gebeurt nou eenmaal als je een alligator in een wasteil op de achterbank van je zwarte Buick vervoert.

Homer Hickam heeft gewerkt als mijnwerker, duikinstructeur, NASA-ingenieur en bestsellerauteur. Van zijn memoires, Rocket Boys, werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht, het werd verfilmd als October Sky en vertaald in 8 talen. Hij ontving diverse prijzen voor zijn boeken. (bron: HarperCollins).

Recensie: Elsie, de vrouw van een ijzersterke mijnwerker heeft een hekel aan de plek waar ze woont. Het is er elke dag grauw en stoffig vanwege de omliggende mijnen. Voor haar man Homer is het zijn thuis. Elsie weet niet of ze wel genoeg om Homer geeft om eeuwig samen met hem op deze troosteloze plek te blijven wonen. Er is voor haar maar één pluspunt te bedenken; haar knuffelbare alligator Albert. De goedlachse alligator was het eigenaardige huwelijkscadeautje van een goede vriend, een aantrekkelijke acteur die ze maar niet uit haar hoofd kan zetten. Wanneer de alligator Homers broek verslindt weet hij Elsie met pijn en moeite ervan te overtuigen dat het beter is als de alligator vertrekt. Elsie gaat na lange twijfel akkoord, maar alleen als ze Albert zelf terugbrengen naar Florida. Homer krijgt daarom van zijn baas twee weken verlof. Ze nemen de alligator mee in hun auto achterop de achterbank in een wasteil. Homer, Elsie, Albert en een mysterieuze haan gaan op avontuur. Onderweg leren ze zichzelf en elkaar een stuk beter kennen, ze ontmoeten een hoop nieuwe mensen en belanden in de meest verrassende situaties. De twee weken verstrijken…

Albert moet naar huis is een hilarisch verslag van een op waarheid gebaseerd verhaal. Vermoedelijk sterk aangedikt dat wel, maar vooral daardoor zeer vermakelijk leesvoer. De ouders van de auteur dachten een eenvoudige reis van twee weken te maken, maar dat – als je het verhaal moet geloven -liep anders. Onderweg maken ze de wildste avonturen mee en ontmoetten de meest fascinerende personages. Wat er werkelijk gebeurd is? Dat laat de auteur in het midden. Het verhaal bevat veel humor, wordt beeldend beschreven en na afloop heeft Albert je hart gestolen. De roman laat zich niet zo gemakkelijk in een categorie plaatsen, het plot is vrij uniek, verrassend en vernieuwend. Voor wie eens heel iets anders wil lezen maakt met het boek Albert moet naar huis een goede keuze.

★★★★

Titel: Albert moet naar huisHomer Hickam
Originele titel: Carrying Albert Home
Auteur: Homer Hickman
Vertaling: Erica Rijsewijk
Uitgever: HarperCollins
ISBN13: 9789402707403
Categorie: romans
Pagina’s: 385
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 09-03-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 13-04-2016
Prijs: €19,95
Bestellen

of 2dehands via Deel 2

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.