Zand eroverNadat de relatie van Fien op de klippen is gelopen verhuist ze naar Vlieland om daar een frisse start te maken. Omgeven door rust en natuur hoopt ze afstand te kunnen nemen van haar verleden. Ze sluit nieuwe vriendschappen en overkomt gaandeweg haar hartzeer. Maar als plotseling iemand uit Fiens verleden van de veerpont stapt, dreigt haar rustige eilandleven ruw verstoord te worden……

Elsbeth Witt (Velp, 1980) is een Nederlandse auteur van romantische chicklits en feelgoodromans. Ze studeerde aan de school voor journalistiek en behaalde een bachelor Engelse Taal en Cultuur en een master Westerse Literatuur en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Naast haar werk als schrijver, is ze redacteur en vertaler Engels-Nederlands.

Ze debuteerde in 2012 met Liefde zonder grenzen, als onderdeel van de Romanchica-reeks. Ze schreef het onder het pseudoniem Annabel de Roos.
In 2013 verscheen onder haar eigen naam: Koffie verkeerd, de eerste roman in de Barista!-reeks. Het tweede en derde deel, Zoete inval en Troost, volgden in 2014. (Bron: Hebban).

 

Recensie: Zand erover speelt zich af op het eiland Vlieland. Fien heeft een moeilijke tijd achter de rug. Ze gaat na het overlijden van haar tante samen met haar moeder naar Vlieland, waar haar tante woonde. Ze besluit daar te blijven en haar woning in Rotterdam achter te laten om zo een nieuwe start te kunnen maken. Op het Waddeneiland leert ze de hartelijke eilandbewoners stuk voor stuk beter kennen en maakt ze al snel nieuwe vrienden. Dan, net als haar voorgenomen plan om een heel nieuw leven op te bouwen lijkt te slagen, ziet ze een oude bekende……

Zand erover is een hartverwarmende roman over de zoektocht naar geluk, echte liefde, het (terug) vinden van je ware zelf, verwerking, loslaten en keuzes maken. Als lezer maak je kennis met diverse eilandbewoners, die de auteur Elsbeth Witt stuk voor stuk levendig neer weet te zetten. Het verhaal – en dan vooral de keuzes die de diverse personages moeten maken – komen realistisch over en zullen voor menig lezer herkenbaar zijn. Het boek heeft een gemoedelijke opbouw, leest gemakkelijk weg en blijft boeiend tot de laatste bladzijde. Vlieland wordt door de auteur uitgebreid beschreven, Elsbeth weet dit stijlvol, op passende wijze met het verhaal te verweven. Hierdoor zijn de beschrijvingen geen moment saai te noemen, maar maken juist dat het verhaal en het eiland extra intrigeren. Tijdens het lezen kun je je haast de zeelucht van Vlieland opsnuiven en lijkt het even of je de karakters uit het boek persoonlijk hebt ontmoet.

Tip: Veel boeiende achtergrondinformatie over het boek is te vinden op de website van Elsbeth Witt.

Titel: Zand erover
Auteur: Elsbeth Witt
Uitgever: Xander uitgevers
ISBN13: 9789401604888
Categorie: Feelgood romans
Pagina’s: 320
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: januari 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 21-02-2016
Prijs:€17,95
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.