9789401901369 Cruise control: een fijne chicklit om bij weg te dromen.

Lara leidt een lekker leven. Ze is woordvoerder van een grote bank, komt op alle belangrijke borrels, heeft een affaire met een BN’er en heeft nog steeds goed contact met haar studievriendinnen. Zij vinden dat Lara weleens wat meer mag relaxen en nemen haar mee op een Nijlcruise. De cruise hangt aan elkaar van wc-papiermummies en opdringerige verkopers, maar misschien zit onder al die kitsch juist wel precies wat Lara nodig heeft.

In Cruise control ontmoet je als lezer de zwaar aan werk verslaafde Lara, ze is succesvol en lijkt alles onder controle te hebben, maar haar twee beste vriendinnen weten wel beter. Zo draagt Lara een hoop verdriet met zich mee, gaat haar lichaam protesteren tegen al het werk dat ze verzet en heeft ze zich als vorm van vlucht ondergedompeld in een affaire met een Bn`er. In een soort van laatste wanhoopspoging doen de vriendinnen in naam van Lara mee aan een prijsvraag waarbij een Nijlcruise gewonnen kan worden. Lara wint (natuurlijk) de prijs en laat zich door haar vriendinnen overhalen om ook daadwerkelijk op vakantie te gaan. De Nijlcruise blijkt net dat geen te zijn dat Lara nodig heeft, ze leert zichzelf beter kennen en ze ontmoet de aantrekkelijke Engelse kunstenaar Nick.

Cruise Control is een aan te raden, vlot geschreven roman in de ik-vorm. Een verhaal vol met leuke toeristische anekdotes, wat psychologische diepgang en terugblikken naar het verleden van Lara. Door deze terugblikken zal je tijdens het lezen meer en meer beginnen te begrijpen waarom Lara zichzelf zo in de nesten heeft gewerkt. Een roman waarbij je als lezer niet alleen een kijkje krijgt in het leven van Lara, maar ook in die van haar beide vriendinnen. Daarnaast worden de bezienswaardigheden waar Lara tijdens de cruise beland en de toeristen die haar pad kruisen op een leuke-, humoristische- en voor sommige misschien zelfs ook herkenbare manier beschreven.

Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren schrijft, volgens eigen zeggen, dagelijks met veel plezier boeken, verhalen en artikelen. Dit nieuwste boek Cruise Control ligt sinds eind 2013 in de winkel. Eerder verschenen van haar de boeken Liever Lombok en Pasta & passie.

Daarnaast schrijft ze dokterromans en korte verhalen en werkt Carlie in haar vrije tijd aan een andere droom: scenarioschrijven.

Als freelance journalist houdt ze zich vooral bezig met financiën & economie en de geestelijke gezondheidszorg. Voor meer informatie: Carlie van Tongeren.nl

Direct online bestellen? Kies voor gemak, ga naar Bol.com !

Andere suggesties voor jou:
image image (3)image (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.