De erotische reeks Muren van glas van Marique Maas is het Nederlandse antwoord op de Vijftig tinten-trilogie. Met Muren van glas schreef Marique Maas een zinderende, erotische roman, waarin glitter, glamour en seksuele fantasieën de boventoon voeren. Marique Maas is een pseudoniem van bestseller auteur Esther Verhoef. Waar Verhoef psychologische diepgang en een ijzersterk plot vooropstelt, draait het in de boeken van Marique Maas om puur leesplezier en zinderende erotiek. Het pseudoniem geeft haar de vrijheid om het genre dat met Vijftig tinten groot is geworden, te verkennen en een passend antwoord te geven.

5164c11943c727.28396406

Muren van glas – De ontmoeting is het eerste deel in de reeks. Wanneer de Brabantse Nadine de jonge succesvolle en beroemde ontwerper Daniel ontmoet springt de vonk over. Overweldigd door zijn charme en extravagante levensstijl verliest ze geleidelijk de grip op haar leven. Gaandeweg begint de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?

Bij toeval las ik ergens wie er schuil gaat achter dit pseudoniem van Marique Maas. (sst niet doorvertellen, het is Esther Verhoef) Vanaf dat moment was mijn interesse gewekt en wilde ik dol graag dit boek lezen, want ik ben fan van deze schrijfster. Het is wel een heel ander genre dan haar andere boeken. Je moet het ook los ervan zien. De boeken van Escober (die ze samen schrijft met haar man) zijn ook weer heel anders.

Knap van deze auteur dat ze zo veelzijdig is en dat ze zulke uiteenlopende boeken kan schrijven.

Het verhaal is eenvoudig. Het start als een romannetje. En daar waar de Bouquet reeks stopt tussen de lakens, gaat het hier verder. Ik vond het wel jammer dat het veel raakvlakken had met de Vijftig tinten trilogie. Daardoor is de vergelijking ook snel gemaakt. Dus als je het verhaal leest en nergens vergelijkingen maakt, is het gewoon een vermakelijke sensuele roman met hier en daar wat seksueel uitschieters. Leuk om mee te nemen op vakantie, of om in de tuin in het zonnetje te lezen.

Ik ben benieuwd naar deel 2, Harde grenzen. En als weetje, deze zomer komt deel drie uit.

 

Titel: Muren van glas 1- De ontmoeting
Auteur: Marique Maas
Uitgever: Ambo|Anthos uitgevers
ISBN: 9789041424198
Categorie: Romans > Erotiek
Gewicht: 483,00 gram
Afmetingen: 30x216x134 mm
Pagina’s: 333
Uitvoering: paperback
Prijs: € 15,-
Verschijningsdatum: juni 2013
Trefwoorden: erotiek, glamour, seksuele fantasie
Recensie: Petra Pieper
Datum recensie: 19-05-2015

Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.