Door: Sandra Hutchison

René BrouwerRenee van Amstel is de pseudoniem van René Brouwer.

René Brouwer (1956) begon zijn carrière als journalist bij diverse regionale dagbladen. Hij vervolgde zijn loopbaan in de PR en was uiteindelijk initiatiefnemer en mede-eigenaar van een PR- en marketingbureau met een specialisatie in reizen en toerisme. René Brouwer: “Na de verkoop van dat bureau besloot ik eindelijk mijn oude wens te vervullen, het schrijven van een boek. Ontdekken of ik het idee in mijn hoofd kon uitwerken tot een boek. Lang genoeg, maar vooral zo opgeschreven dat de lezer het boeiend, spannend, verrassend of interessant zou vinden – in elk geval leuk genoeg om het uit te lezen.” Zijn poging bleek niet zonder succes: zijn digitale debuut verscheen bij digitale uitgeverij Ons Woord en al snel daarna verscheen De overgave van Floor (onder pseudoniem) bij uitgeverij Karakter.

Tussen alle boeken door schrijft René reisverhalen en gaat hij regelmatig zelf op reis – soms voor de ontspanning, soms om te schrijven.

René Brouwer woont al jaren met veel plezier in Gouda, is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.
De overgave van Floor – Renee van AmstelDe overgave van Floor

Floor is een succesvolle high potential bij een telecombedrijf. Ze is begin dertig, leuk om te zien en gezegend met een gezonde dosis humor en relativersingsvermogen. Op een feestje ontmoet ze Rick, een paar jaar ouder, aantrekkelijk en als registeraccountant bezig met een veelbelovende carrière. Binnen een uur is Floor hopeloos verliefd en binnen een week hebben ze een relatie. Rick is in alle opzichten de ideale man: aantrekkelijk, succesvol, lief en attent. Ze hebben grenzeloze seks.

Gaandeweg ontdekt Floor dat Rick een tot dan toe nauwelijks ontwikkelde fascinatie heeft voor sm. Het begint met de simpele mededeling tijdens een intense vrijpartij dat hij wil dat ze alles voor hem doet. Daarna geeft hij haar opdrachten, onder meer om zich bij hem (alleen bij hem?) te melden in een hotelkamer. Op zijn initiatief bezoeken ze een parenclub. Ze doen dingen waarvan Floor nooit gedacht had ze te zullen doen, maar ze doet het met verbazing, zonder terughoudendheid en met de steeds sterker wordende vraag waar haar eigen grenzen liggen…

In de Overgave van Floor maak je kennis met Floor. Zij is een aantrekkelijke, jonge, vrijgezelle vrouw met een goed betaalde baan en leuke vriendinnen. Wanneer ze Rick op een feestje ontmoet is er tussen de twee direct een klik en Floor beland in de zevende hemel. Al snel hebben Rick en zij een spannende relatie. Tijdens deze relatie gaan ze samen steeds verder op zoek naar een manier om hun ervaringen op sexueel gebied nog net even wat interessanter te maken. Floor weet niet waar haar grenzen liggen, maar is bereid zich aan deze sexuele speurtocht, zolang het maar samen met Rick is, over te geven. Tijdens deze (soms letterlijke) overgave laat ze jou als lezer en zichzelf regelmatig verrassen over haar eigen beslissingen.

De overgave van Floor is een taboe doorbrekend boek over het maken van keuzes, liefde, relaties en het ontdekken van je persoonlijke voorkeuren op erotisch gebied. Het boek is zo vlot en met veel humor geschreven dat het erg makkelijk leesbaar is. Het boek bevat spannende seksscènes tussen alledaagse mensen. Het verhaal is op geen enkele pagina plat te noemen, juist stijlvol en vraagt zeker om een vervolg.

Fascinerend, grensverleggend boek met stof tot nadenken.

Auteur Renee van Amstel
ISBN 9789045200200
Uitgever: Karakter uitgevers
Prijs: €12,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie:  22-03-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.