scaleZe is nog maar negentien. Ze is de dochter van zijn stiefvader. Ze is jong, onervaren en heeft drie jaar lang voor haar zieke moeder gezorgd. Maar voor de 24-jarige Rush Finlay is ze het enige wat ooit verboden terrein is geweest. Een schatrijke vader, de onvoorwaardelijke liefde van zijn moeder en zijn charmes zijn drie redenen waarom hem nooit iets geweigerd wordt.

Blaire Wynns heeft de kleine boerderij in Alabama, die ze met haar moeder deelde, verlaten en trekt in bij haar vader en zijn nieuwe vrouw in hun enorme villa aan het strand van Florida. Gewend als ze was aan haar leven op het platteland, kan ze niet wennen aan de luxe en extravagantie waar ze in haar nieuwe thuis door omringd wordt. En dat niet alleen, haar vader vertrekt voor de zomer naar Parijs met zijn vrouw, waardoor ze alleen achterblijft met Rush, haar nieuwe stiefbroer, die irritant is, arrogant en… ongelooflijk sexy. Rush is nog knapper dan hij verwend is. En hij irriteert haar. Blaire weet dat hij eigenlijk niet goed voor haar is, maar ze kan de aantrekkingskracht om een of andere reden niet weerstaan, helemaal niet

Abbi Glines is in de VS al jarenlang een populaire auteur van romantische fictie, maar sinds er vorig jaar de zogenaamde ‘uncensored’ versies verschenen, zijn de verkoopcijfers torenhoog gestegen. Haar romantische verhalen, in combinatie met heerlijke, expliciete seksscènes, raken bij talloze vrouwen een gevoelige snaar. (Bron: Karakter uitgevers).

In Bijna verliefd zien we het leven door de ogen van de hoofdpersonage Blaire die een moeilijke periode uit haar leven achter zich probeert te laten. Ze heeft lange tijd voor haar zieke moeder gezorgd die ernstig ziek was en nu is overleden. Ze stond er al die tijd compleet alleen voor, raakte hierdoor al haar vrienden kwijt. Haar vader had hun gezin al eerder verlaten toen haar tweelingzus kwam te overlijden bij een auto ongeluk. Iets wat ze hem moeilijk kan vergeven. Maar nu haar moeder overleden is en Blair gedwongen wordt om hun huis te verkopen, om de ziekenhuisschulden van haar moeder te kunnen betalen, zit er nog maar één ding op. Ze besluit haar trots opzij te zetten om tijdelijk bij haar vader te gaan wonen. Daar ontmoet ze het nieuwe gezin van haar vader. Zodra ze de zoon van haar vaders nieuwe vrouw in zijn ogen kijkt is ze verloren. Is de aantrekkingskracht wederzijds?

Bijna verliefd is het eerste deel van een licht erotische boekenreeks die zich vooral lijkt te richten op jong volwassenen die houden van romantiek. Het boek is net even wat gedurfder dan de doorsnee roman, maar gaat niet over de top. Een heerlijke feelgood roman om lekker bij weg te dromen en vlot wegleest. Een luchtig verhaal van een onzeker en wat naïef, maar natuurlijk oh zo knappe hoofdpersonage. De belangrijkste personages in het verhaal kregen echter net even wat meer inhoud dan in de voorspelbare streekromannetjes. Een goede zet, hierdoor is het goede van dit genre behouden gebleven, kun je heerlijk zwijmelen zonder dat het einde al te voorspel wordt.

Bijna verliefd een erotische roman met een twist.

 

Auteur: Abbi Glines
Uitgever: Karakter uitgevers
Deel 1 van de Verboden vrucht reeks
ISBN: 9789045206059
Categorie: Chicklit > Romantiek > Erotiek
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 248
Verschijningsdatum: 17-02-2014
Prijs: €12,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 26-03-2015
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s