Naar aanleiding van de film rondom Marloes Coenen mogen we twee deelnemers van onze prijsvraag blij maken met haar boek Kracht. Lees snel verder…

The Last Fight is een pakkende film over Marloes Coenen, één van de beste MMA-vechtsters ter wereld, die nog eenmaal alles moet geven om haar laatste titelgevecht te winnen. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs moet betalen…

The Last Fight is een documentaire van Victor Vroegindeweij over Marloes Coenen, een superster en pionier in de wereld van Mixed Martial Arts (MMA). Marloes is in de herfst van haar carrière beland, maar voelt een diepe, existentiële drang om nog een laatste keer voor een titelgevecht te gaan en wereldkampioen te worden bij het Amerikaanse Bellator MMA.
Aan de hand van het verhaal van Marloes zal een psychogram worden geschetst van een professionele vechtster. Wat drijft een mens om een ander mens in een kooi zo doelgericht tegen de grond te willen slaan? Wat geeft zij op voor ónze bloeddorst? Wat gebeurt er met je als je aan de top van de vrouwelijke vechterswereld staat?

The Last Fight geeft je een unieke inkijk in de wereld van de in Nederland redelijk onbekende vechtsport MMA (Mixed Martial Arts, ook wel bekend als ‘kooivechten’, waarbij een mix van diverse vechtsporten door elkaar heen gehanteerd wordt). Een topsport waarin de hoofdpersonen vaak een ‘schild’ om zich heen hebben en in zekere zin ondoorgrondelijk en onbenaderbaar zijn. Victor Vroegindeweij is het gelukt om een andere kant van MMA te laten zien. Enerzijds is er de keiharde buitenkant, een topsport waarbij heel hard wordt getraind om tot ultieme prestaties te komen en anderzijds zien we een kwetsbare binnenkant, een kampioene die jarenlang haar leven heeft opgeofferd met alle gevolgen van dien, waaronder fysieke en geestelijke beschadigingen.

Vanaf 8 februari in diverse bioscopen te zien! Meer informatie:
Trailer
Website Last Fight

Marloes “Rumina” Coenen (1981) had op haar 19e al haar eerste professionele gevecht. Ze groeide uit tot een van de grootste vrouwelijke vechters op het gebied van Mixed Martial Arts. Op haar 12e kwam ze voor het eerst in aanraking met vechtsporten, twee jaar later ging ze trainen bij Martijn de Jong van Shootoo Holland, die haar bijna haar gehele carrière heeft gecoacht. Haar allereerste MMA-gevecht (2000) werd door Marloes gewonnen en de acht daarop volgende wedstrijden won ze ook, wat haar de titel ReMix World Cup opleverde. In de jaren daarna vocht ze voor Strikeforce, Invicta FC en Bellator en won ze verschillende titels (o.a. BJJ: Nederlands Kampioen, MMA: Strikeforce Weltergewicht voor Vrouwen, Grappling: 2007 ADCC Brons – Vrouwen onder 67kg)

Winactie
Marloes Coenen schreef ook een boeiend boek over haar leven als professionele met de pakkende titel Kracht.
Kracht is het persoonlijke verhaal van een fanatieke sporter én een boek vol inspirerende ‘levenslessen uit de kooi’: over doorzetten,
doelen stellen en de controle krijgen over je eigen bestaan. Benieuwd naar dit boek? Dat komt mooi uit want je kunt hem nu winnen! Beantwoord dan de volgende vraag via het formulier hieronder: Hoe vaak werd Marloes Coenen Wereldkampioen? Hulp nodig? Klik hier voor het antwoord.

De winnaars van deze prijsvraag zijn:
Lotte ten Bohmer en Anna de Boer
Met dank aan: The Publicity Company

 

(Bron: The Publicity Company)

Advertenties