Dit is voor jouVan alle dingen vond ik tekenen het leukst.
Maar een vel papier was meestal te klein.
En als ik op straat tekende liepen de mensen er gewoon overheen.
Toen ontmoette ik Anselmo…

Sanne te Loo studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda en werkt sinds haar afstuderen als illustrator. Voor Lemniscaat maakte zij onder meer de lovend ontvangen prentenboeken Gewoon Fien en De schoenen van de zeemeermin. Ze illustreerde ook De duik van Sjoerd Kuyper, dat genomineerd werd voor de Woutertje Pieterse Prijs en bekroond werd met o.a. een Vlag & Wimpel.


Recensie: Dit is voor jou is een mooi vormgegeven prentenboek over een creatieve jongen die graag wil tekenen, maar nergens een geschikte plek lijkt te kunnen vinden om zijn hobby werkelijk goed uit te kunnen oefenen. Wanneer hij eindelijk een plek heeft gevonden waar de mensen niet massaal en ongeïnteresseerd over zijn tekeningen heen lopen begint het hard te regenen. Dan ontmoet de jongen de vriendelijke man Anselmo bij wie hij in huis mag schuilen. Ook hij blijkt graag te tekenen en heeft daar een mooie ruimte voor in zijn woning. De jongen mag van Anselmo zo vaak komen tekenen en schilderen als dat hij wil. Maar dan vertrekt Anselmo naar zijn geboorteland….

Dit is voor jou is een leuk verhaal over een unieke vriendschap en over hoe belangrijk het is om de ruimte te hebben om je passie te kunnen volgen. Iets waar ieder kind de kans voor zou moeten krijgen. Unieke paginagrote tekeningen omlijsten het korte maar krachtige verhaal van Sanne te Loo die naast de tekst ook alle illustraties maakte. Op elke pagina is er een hoop te beleven., herkenbaar maar toch fantasierijke afbeeldingen van diverse dieren en natuur maken dit kleurrijke boek tot een schitterend geheel.

★★★★
Titel: Dit is voor jou
Auteur: Sanne te Loo
Illustraties: Sanne te Loo
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN13: 9789047708506
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Thema’s: kunst, creatief, tekenen
Verschijningsdatum: 27-01-2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 06-02-2017
Prijs: €13,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.