Lena & LeentjeAls Leentje op bezoek gaat bij oma Lena, doen ze altijd leuke dingen. Ze zijn dol op elkaar! En daar verandert niets aan als ze ouder worden.

Lena & Leentje is een ode aan alle oma’s!

Helen van Vliet (1963) is van kleins af aan met potlood en papier in de weer. Ze studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en illustreerde daarna voor tijdschriften, kranten, kinderboekenuitgevers en ontwerpbureaus. Haar werk is meerdere malen bekroond door de BNO en de Vlaamse kinder- en jeugdjury. In 1992 begon Christine Kliphuis de serie ‘De ziekenboeg’, waar Helen vaste illustrator van werd.

Voor de Vier Windstreken schreef en illustreerde Helen Lena & Leentje. Ook illustreerde ze ‘De ziekenboeg’-serie, Mols hoop en Een vampier van niks.*
(bron: De Vier Windstreken).

 

Recensie: Lena & Leentje is een ontroerend prentenboek over de liefde tussen een oma en haar kleindochter. De twee zijn onafscheidelijk. Oma neemt haar kleindochter overal mee naar toe en leert haar veel. Wanneer Leentje volwassen is geworden zijn de rollen weliswaar omgedraaid, maar ze zijn er nog steeds voor elkaar.

Het onderwerp van het prentenboek is wat zwaar en misschien lastig te begrijpen voor de allerkleinste kinderen. Aan jou als voorlezer dan de taak het verhaal hier en daar op een creatieve manier wat aan te vullen. Het boek kan helpen ter ondersteuning bij een gesprek over ouder worden of voor een gericht gesprek over een bepaalde opa, oma of ander familielid. Hier en daar komt de tekst niet volledig overeen met de bijhorende afbeeldingen. Zo staat er bijvoorbeeld beschreven dat oma een rode trui aan het breien is, terwijl de trui op de eerstvolgende afbeelding groen is. Verder over de illustraties in het prentenboek niets dan lof, ze spreken voor zich en maken de bijhorende teksten bijna overbodig.

Tip: Lena & Leentje is een leuk cadeau om een liefdevolle oma mee te verrassen, zodat ze het prentenboek met regelmaat kan voorlezen aan haar kleinkind(eren).

★★★

Titel: Lena & Leentje2dehands
Auteur & Illustrator: Helen van Vliet
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN13: 9789051162516
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 32
leeftijd: vanaf 4 jaar
Uitvoering: hardcover
Thema: ouder worden, voor elkaar zorgen, verandering
Verschijningsdatum: maart 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 26-04-2016
Prijs: €14,50
Bestellen

*zie ook de recensie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.