Op zoek naar de zeekipOoit van een zeevarken of zeemuis gehoord? Of van een zeekoe? Nee? Ze bestaan echt! Hond heeft zijn verre neef de zeehond zelfs al ontmoet. Hij vertelt er enthousiast over aan zijn vriendjes. Als er boerderijdieren in zee leven, is er vast ook een zeekip, denkt Kip blij. Ze knutselt een duikpak in elkaar en gaat op zoek.

Joke Eikenaar werd op 29 oktober 1963 in Zwolle geboren als Joke Wagemans. Hoewel ze van kleins af aan tekende en schreef op ieder vel papier dat ze zag, leek haar carrière in eerste instantie een totaal andere richting op te gaan. Wel had ze af en toe een schrijf- of tekenopdracht uit de regio, en voor haar kinderen schreef ze verhalen die ze ook illustreerde. In 1999 kwam er een opdracht binnen om schoolboeken voor speciaal onderwijs te voorzien van illustraties. Dat was het begin van een ommezwaai: hier lag haar passie. Joke illustreerde voor verschillende instanties en uitgeverijen. Later besloot ze haar eigen verhalen en ideeën weer op te pakken en richtte ze zich naast het illustreren ook weer op het schrijven.

Op zoek naar de zeekip is haar eerste werk dat bij De Vier Windstreken werd uitgegeven. Het is haar vierde prentenboek.

Voor meer informatie over Joke kun je kijken op www.justjoke.nl

Recensie: Op zoek naar de zeekip vertelt het verhaal van een verontwaardigde kip die het niet zomaar aan willen nemen dat er wel zoiets zou bestaan als een zeehond en een zeekoei, maar geen zeekip. Hond met zijn sterke verhalen! Kip besluit op onderzoek te gaan, creatief als ze is maakt ze zelf een pak om te kunnen duiken. Kip laat zich niet tegenhouden door een beetje water en gaat op avontuur in zee. Onderwater ontdekt Kip een hele nieuwe wereld en leert ze een hoop vriendelijke, maar eigenaardige dieren kennen. Kip ontmoet niet alleen de zeehond waar hond zo over opschepte, maar ook een zeekoe, zeepaard en zelfs een zeekat en zeemuis. Allemaal lijken ze vreemd genoeg niet op hun naamgenoten op het land. Dan ontmoet Kip een vis met vleugels, maar zonder naam…..

Op zoek naar de zeekip is een prettig voorleesboek met een stevige harde kaft, het verhaal; leerzaam en grappig. Jonge kinderen zullen vast geboeid blijven luisteren als dit leuke verhaal aan hun voorgelezen wordt. Er komen diverse kinderboerderij-dieren aanbod in het boek en een aantal – wat minder bekende – zeedieren. Avontuurlijk verhaal met een vette knipoog. De paginagrote dierenillustraties van de creatieve Joke Eikenaar zijn fantasierijk, maar realistisch genoeg getekend, zodat peuters al snel de betreffende dieren en hun namen leren herkennen.

Beoordeling: ****
4/5 sterren

 

Besje Prinsesje Moeder Gezocht

Titel: Op zoek naar de zeekip2dehands
Auteur: Joke Eikenaar
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN13: 9789051164596
Categorie: prentenboeken
Thema’s: dieren, uitdagingen aangaan, boerderij
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: maart 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 07-04-2016
Prijs: €14,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.