Joupy gaat juttenNa de twee eerder verschenen boekjes over Joupy: Joupy, de kleine zeehond & Joupy en Kokmeeuw. Komt Monica Maas nu met een derde boekje over het lieve zeehondje Joupy

Joupy gaat Jutten
Op het strand is van alles te vinden

Joupy probeert Ella te leren zwemmen, maar dat is niet zo makkelijk. Samen jutten gaat beter en ze vinden de mooiste schatten op het strand. Maar wat ligt daar? Is het een krokodil? Die is gevaarlijk! Wat moeten ze doen?

Monica Maas is geboren op Texel (30 december 1953), waar ze nog steeds woont en werkt. Monica komt uit een gezin met tekentalent. Behalve dat ze graag tekende, wilde Monica ook kleuterleidster worden. Vier jaar heeft ze met plezier voor de klas gestaan, maar in 1978 werd ze fulltime illustrator.

Monica heeft illustraties en omslagen gemaakt voor ruim honderd (kinder)boeken in samenwerking met Bobbiverschillende uitgevers. Ook illustreerde ze voor schoolboeken en tijdschriften waaronder Bobo, Kinderen en Libelle. De ontwerpen van Monica staan afgebeeld op diverse collecties babyartikelen die wereldwijd worden verkocht en haar wenskaarten worden bij Hallmark uitgegeven. Het door haar getekende beertje Bobbi is bijzonder succesvol in de boeken voor jonge kinderen die door uitgeverij Kluitman op de markt worden gebracht. Tot nu toe zijn er ruim 1,5 miljoen boeken verkocht en jaarlijks komen er nieuwe titels bij.

Monica Maas illustreerde voor de Vier Windstreken het enigszins autobiografische prentenboek Souwtje (2012) en de prentenboeken over een zeehondje: Joupy. Voor meer informatie over Monica of voorbeelden van haar prachtige illustraties kun je kijken op www.monicamaas.nl.
(bron: De Vier Windstreken)

Recensie: De auteur, van de leuke Joupy prentenboekjes, Monica Maas woont zelf op Texel, een eiland met een mooi strand van zo’n 30 kilometer lang. Een strand die vermoedelijk haar inspiratiebron is voor de vrolijke zomerse illustraties en de grappige verhalen van Joupy de zeehond.

In dit derde avontuur van Joupy ontmoet de zeehond opnieuw twee bekenden uit de andere Joupy prentenboeken; het meisje Ella en Kokmeeuw. Samen beleven ze in Joupy gaat jutten een nieuw fantasierijk avontuur. Wanneer Joupy lekker in het zeewater ligt te genieten van de zon ziet hij een meisje lopen, hij herkend haar direct. Het meisje Ella gaat oefenen met zwemmen. Joupy doet haar graag even voor hoe het moet. Daarna gaan ze samen op zoek naar schelpen. Ze vinden er genoeg, maar op het strand en zelfs in de zee blijken nog veel meer schatten te liggen….

Joupy gaat jutten is een grappig voorleesboek vol aangename zomers-getinte illustraties van Monica Maas. Met een bijpassend verhaal wat erg tot de verbeelding spreekt is Joupy gaat jutten, net als de eerste twee verschenen delen een leuk boek om regelmatig doorheen te bladeren.

Zeker een aanrader voor peuters!

Beoordeling: *****

Joupy meeuw Souwtje

Titel: Joupy gaat jutten2dehands
Auteur & Illustrator: Monica Maas
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN13: 9789051163643
Categorie: prentenboeken
Geschikt vanaf 3 jaar
Thema’s : zee, verzamelen, fantasie
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: april 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 06-04-2016
Prijs: €9,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.