Het verhaal van Carl MopsHet verhaal van

Carl Mops

die verdwaalde en de weg naar huis weer vond

Een leven zonder mopshond is natuurlijk mogelijk maar heeft absoluut geen zin. Dat weet het baasje van Carl ook en zeer zeker als ze na een noodoproep hals over kop wegrent en haar lieve hondje vergeet! Ojee, ze raakt Carl kwijt in de hele drukke stad. Terwijl ze hem overal zoekt, dwaalt het kleine mopshondje door de grote enge stad. Maar alles komt goed als Carl de ruige straathond Paula ontmoet.

 

Joelle Tourlonias studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus Universiteit in Weimar en en specialiseerde zich daarna in het illustreren en schilderen. Ze heeft verschillende prentenboeken op haar naam staan. Fabiola Nonn studeerde aan de Kunstacademie in Stuttgart. Lukas Weidenbach volgde een opleiding voor boekhandelaar en studeerde daarna nog cultuurwetenschap. Momenteel werkt hij voor een uitgeverij in Frankfurt. (bron: Aerial Media Company).

carl mops

illustratie: Joelle Tourlonias

Recensie: Wanneer zijn baasje inkopen gaat doen bij zijn favoriete winkel ;de slagerij, moet mopshondje Carl helaas buiten wachten. Wanneer ze eindelijk de winkel uitkomt blijkt zijn baasje om de een of andere reden heel veel haast te hebben en vergeet ze Carl. Hij probeert zichzelf te bevrijden van zijn halsband, maar dat gaat lang niet zo gemakkelijk. Wanneer het hondje eindelijk vrij komt weet hij de weg naar huis niet meer. Dan ontmoet hij Paula, een grote zwerfhond……

Het verhaal van Carl Mops die verdwaalde en de weg naar huis weer vond is een aandoenlijk prentenboek over het lieve en dappere hondje Carl. De prenten van Joëlle Tourlonias zijn stuk voor stuk gedetailleerde kunstwerkjes en zijn allen erg vermakelijk om naar te kijken. Het verhaal sluit daar weer verrassend mooi op aan. Deze is geschreven vanuit het oogpunt van het hondje Carl en geeft kinderen een fantasievol kijkje in de belevingswereld van een kleine hond. Leuk, geloofwaardig en origineel. Heerlijk boek om uit voor te lezen. Een aanwinst voor wie gek is op honden, geen liefhebber? Dan verovert Carl zelf wel je hart.

★★★★
Titel: Het verhaal van Carl Mops
Originele titel: Die Geschichte von Carl Mops,
der verloren ging und wieder nach Hause fand.
Illustrator: Joelle Tourlonias,
Auteur: Fabiola Nonn & Lukas Weidenbach
Vertaling: Marion Singor
Uitgever: Aerial Media Company
ISBN13:9789402601145
Categorie: prentenboeken
Geschikt voor: kleuters
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: februari 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 23-03-2016
Prijs: €12,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.