De gekste plek van Nederland111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal

Nederland saai en aangeharkt? De gekste plek van Nederland bewijst het tegendeel. Het boek vormt een bloemlezing van de meest bizarre en ongerijmde locaties in ons land. Van het ronddraaiende huis tot de luchtspiegeling van Bears. Nederland-kenner Jeroen van der Spek presenteert een bonte verzameling van verrassende landmarks, verborgen pareltjes en immense zelfbouwprojecten. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar ook stuk voor stuk goed zijn voor een bijzonder verhaal.
Ontdek waar het oude stationskoepeltje van Arnhem is gebleven, ga kamperen op de Afsluitdijk en lees hoe het beeld van Michael Jackson’s HIStory tour strandde bij de McDonalds in Best.

Jeroen van der Spek is reis- en locatiejournalist, Nederlandkenner en schaatsliefhebber. Hij was gedurende vijf jaar verantwoordelijk voor de NS-uitgave Er-op-Uit! Sinds 2008 werkt hij aan 1000 dingen doen in Nederland: een reeks inspiratiegidsen met ideeën voor een dagje uit. Eerder schreef hij Winter! Hollandse feesten, feiten & tradities (2013) en Holland Highlights. Van watermanagement tot Dutch Design (2014) (bron:Uitgeverij Lias).

Fietsroute Van Gogh

Fietsroute Van Gogh

Recensie: Wanneer je denk dat je alles wel zo’n beetje gezien hebt in Nederland dan is het de hoogste tijd voor de leuke bundel De gekste plek in Nederland. Hierin neemt reis – en locatiejournalist Jeroen van der Spek je vol enthousiasme mee naar de door hem ontdekte eigenaardige bezienswaardigheden. Hij speurde 25 jaar lang voor zijn werk Nederland af op zoek naar leuke plekjes met een uniek verhaal. In totaal staan er in het boek 111 van deze locaties beschreven. Even geen Rijksmuseum of Euromast!

Jeroen is tevens fotograaf en zijn bundel is dan ook voorzien van mooie sprekende foto’s. Volgens Jeroen is het boek een ode geworden aan de fantasie en staat het vol met voorbeelden van uit de hand gelopen hobby’s. Het boek begint in Amsterdam waar midden in Amsterdam-West een stoere bakstenenbeer staat met een kussen onder zijn arm. De beer is een creatie van kunstenaar Florentijn Hofman (die van de reuze badeend). De beer werd gemaakt in overleg met jongeren uit de wijk. Het complete verhaal staat op een boeiende manier beschreven in het boek.

Wat kun je nog meer verwachten? Laat je meevoeren naar een appartement in Kerkrade-Oost waar je een heus appartement aantreft vol vampieren. Een kabouteradoptiebos, toiletkunst, een ronddraaiend huis en een heus Van Gogh (Sterrennacht) fietspad, die vooral spectaculair is wanneer het goed donker is buiten.

Ontdek vanuit je luie stoel een ander stukje Nederland. Of nog beter: leg het boek in je auto, start de motor en laat je leiden door Jeroen langs Nederlands merkwaardigste plekken. De gekste plek van Nederland is een nuttig toeristisch ontdekboek geworden voor mensen die graag door Nederland toeren en zich willen laten verrassen.

★★★★

Van dezelfde auteur

Titel: De gekste plek van Nederland
Auteur: Jeroen van der Spek
Uitgeverij: Lias
ISBN13: 9789088030833
Categorie: Hobby & Vrijetijd
Pagina’s: 240
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 24-09 -2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-07-2016
Prijs: €14,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.