9789048825394Alles wat je moet weten over suiker.

Hoe slecht is suiker? Nieuwe inzichten hebben vet als grote boosdoener vrijgepleit en suiker aangewezen als de echte ziek- en dikmakende voedingsstof. Dat bracht een discussie op gang onder wetenschappers en leidde tot bezorgdheid bij ouders. Want vooral kinderen staan bloot aan de verleidingen van suiker. Maar hoe slecht is suiker eigenlijk? Huib Stam beschrijft de achtergrond van onze suikerbehoefte en de effecten van teveel suiker op de gezondheid. Ook doet hij aanbevelingen om het ‘zoete vergif’ in het huishouden te verminderen.

Huib Stam (1956) is copywriter en publiceert over historische onderwerpen. Eerder verscheen van zijn hand Eetsprookjes; Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid. Als journalist en recensent schreef Stam over film en televisie, onder andere voor de Volkskrant, ELLE en De Filmkrant. (Bron: Uitgeverij Carrera).

 

 

Suiker Het zoete vergif is een bundel over misschien wel het meest besproken onderwerp van de laatste paar jaar over onze dagelijkse voeding: suiker. De titel sluit aan bij wat er in de media veelal is geroepen: suiker zou erg slecht zijn voor onze gezondheid en is één van de grootste veroorzakers van Obesitas. Huib Stam heeft alle nuttige informatie die er zoal te vinden is over dit toch wel ongezonde product verzameld in dit handige naslagwerk. Niet alleen bespreekt hij de voor- en nadelen van suiker maar ook komen andere zoetmakers aan bod zoals Aspartaam en Stevia. Ook bespreekt hij in Suiker Het zoete vergif het gegeven waarom wij zo naar zoet verlangen. Schrijft hij over het verslavende effect van suiker en geeft hij een aantal handige tips hoe minder suiker te nuttigen.

Het is verbazingwekkend om te ontdekken in hoeveel producten er extra (sluik)suiker wordt toegevoegd, zoals bijvoorbeeld in veel vleeswaren. Producten waarvan jij als consument je af kunt vragen of je – nu je dit weet niet – beter voor een alternatief kunt kiezen. Immers krijgen we dagelijks bij het nuttige van natuurlijke voedingsmiddelen al (te) veel suiker binnen. Zo zit er volgens Huib Stam in een glas magere melk al twee suikerklontjes (in de vorm van lactose). Het is dan ook niet zo gek om de conclusie te trekken dat de gemiddelde persoon in onze maatschappij dagelijks een veel teveel aan suiker binnenkrijgt. Het boek Suiker het zoete gif helpt om je bewuster te maken van wat er van de verhalen rondom suiker nu waar is en wat niet. Een heldere informatiebron voor iedereen die bewust(er) met zijn voeding en gezondheid bezig wil zijn.

Titel: Suiker het zoete vergif
Auteur: Huib Stam
Uitgever: Carrera
ISBN13: 9789048825394
Categorie: Lifestyle > Gezondheid
Pagina’s:320
Uitvoering: paperback
Prijs: €17,50
Verschijningsdatum: mei 2015
Trefwoorden: suiker, zoetstoffen, voeding
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-06-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.