Sonja OrtmansMr. Sonja Ortmans werd geboren in 1975, ze

studeerde Nederlands Recht (1994-2000) en is jurist.

Zij schreef het boek Recht uit het hart wat uitgegeven werd door Uitgeverij de Zaak in oktober 2012, daarnaast schrijft Sonja gedichten en scenario’s.

Recht uit het hartRecht uit het hart

Een zoektocht naar holisme en compassie in het recht

Sonja Ortmans (1975) besluit het roer om te gooien na jarenlang in de advocatuur en andere juridische banen te hebben gewerkt. Ze wist diep in haar hart dat ze op de verkeerde weg zat en ging op zoek naar een andere manier van geschillen beslechten, een holistische. Haar zoektocht brengt haar bij een magisch kasteel, met kabouters en hofnarren, maar ook bij holistische advocaten in de Verenigde Staten. In deze tornado in boekvorm, waarbij feit en fictie naadloos in elkaar overgaan, wordt de lezer door elkaar geschud, van de gebaande paden getrokken, maar vooral uitgenodigd om zijn/haar hart te volgen. Voor een ieder die een hart én een hoofd heeft – waarbij de stem van het hart wel eens ondergesneeuwd raakt door de stemmetjes in het hoofd – is dit een absolute aanrader.

Dit boek is een pleidooi voor een holistische benadering van geschillenbeslechting. Het geschil wordt bij de kern aangepakt en er is ware heling voor alle partijen mogelijk.

In recht uit het hart verdiept Sonja Ortmans zich in de holistische advocatuur. Zij kan zich slecht vinden in de advocatuur waarbij mensen alleen maar worden gezien als slachtoffer of dader. Holistische advocaten gaan uit van het geheel waarin alle betrokkenen en hun onderlinge relaties onder de loep worden gehouden en niet alleen het conflict waar ze mee worstelen. Ze volgt verschillende “experimentele” opleidingen waaronder co-creatie en helende reis therapeut en beschrijft deze allemaal in haar boek. Daarnaast vertelt ze over haar besluit af te reizen naar Amerika om daar Holistische advocaten te ontmoeten die haar warm ontvangen.

Vooral in het eerste gedeelte van het boek kun je als lezer je overladen voelen door de wir war aan (op het eerste gezicht) chaotische stroom aan informatie, de juridische woorden brengen je wellicht in verwarring en het plotselinge gebruik van fictie waarbij zelfs een magische boom, een kabouter en een hofnar aan bod komen doen daar nog een schepje bovenop. Wanneer weerstand om het hoekje komt kijken lees dan vooral door. Vanaf nu zal het boek je niet meer loslaten en valt alles als vanzelf op zijn plek. Sonja Ortmans wist blijkbaar heel goed waar ze mee bezig was toen ze dit boek schreef. Ze weet de lezer te boeien en misschien zelfs wel te overtuigen dat het de hoogste tijd is voor een samenwerking in zowel het “gewone” leven als in de advocatuur om met elkaar tot een wereldwijde eenheid te komen.

Recht uit het hart is een aanrader voor iedereen die zijn hart wil laten spreken.

Auteur: Sonja Ortmans
ISBN 9789077770702
Uitgever: Uitgeverij de Zaak
Prijs: €17,95 €15,98
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 18-04-2013
Bestellen?
Dat kan nu ook via de website van Sonja Ortmans
voor slechts €13,50

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.