Door: Sandra Hutchison

Jon Schau Jon Schau (1966) werd 2x uitgeroepen tot beste stand-up comedian van Noorwegen. Kreeg een prijs voor de tv-serie ‘Lyckliga Gatan’.

In 2004 had hij twee keer een bijna-doodervaring. Zijn ervaring wordt wel het meest volledige en gedetailleerde verhaal over het leven na de dood in de geschiedenis genoemd. Hij ontvangt regelmatig uitnodigingen voor tv-shows, documentaires en films.
Hij heeft twee boeken geschreven en werkt momenteel aan zijn derde. Zijn eerste boek (Jons boek 1) verscheen in het najaar van 2012 in het Nederlands.

Jons boek 1 – Een wonderbaarlijke ontdekking van het leven.Jons boek 1

Jon Schau had een glansrijke carrière als stand-up comedian, maar na 21 jaar kwam daar een eind aan. In 2004 werd hij dood verklaard. Nadat hij weer was bijgekomen, nam zijn leven een heel andere wending. Hij werd zich bewust van het leven. Hij realiseerde zich dat hij altijd had geprobeerd om te leven naar de behoefte en normen van anderen. Het was helemaal niet zijn leven. Iemand anders, iemand die hij niet kende, leefde zijn leven. Oftewel, hij had de rol gespeeld van een man die eigenlijk niet bestond. Jon is er van overtuigd dat de wereld vol is van mensen die een rol spelen, de rol van degene die ze denken te moeten zijn. En pas als we allemaal daarmee ophouden, komt de werkelijkheid in beeld.

Jon Schau kwam na een ontstoken alvleesklier in het ziekenhuis terecht waar hij vijf weken in Coma lag. Hij kreeg daar twee bijna-doodervaringen en dit werden, volgens zijn eigen zeggen, de mooiste ervaringen van zijn leven. Toen Jon hersteld was en zijn leven weer op kon pakken was hij veranderd. Hij kijkt nu heel anders tegen het leven aan, heeft meer oog voor zijn ervaringen en gaat in gedachten bijzondere gesprekken aan. Deze schrijft hij op, hij stelt vragen en krijgt daarop mooie antwoorden. Deze gesprekken deelt hij met de lezers in zijn boek.

Jons boek is bijna volledig geschreven in gesprekvorm i.p.v. in verhaalvorm. Dit kan zeker in het begin even wennen zijn. Jon stelt vragen en krijgt hier op antwoorden die min of meer vergelijkbaar zijn met spirituele teksten in boeken zoals De kracht van het nu van Eckhart Tolle en Gesprekken met God van Neale Donald Walsch. Sommige teksten kunnen weerstand oproepen, omdat je als lezer de neiging kunt hebben alles wat je leest te willen begrijpen. Wanneer je dit los kunt laten dan is Jons boek een inspiratiebron vol inzichten en levenswijsheden. Jons boek verdient na het gelezen te hebben een vaste plek in je boekenkast zodat je het zo nu en dan weer even kunt pakken om jezelf er aan te herinneren hoe mooi het leven eigenlijk in elkaar steekt.

Jons boek een inspirerende ervaring.

Auteur: Jon Schau
ISBN 978 94 91557 002
Uitgever: A3 boeken
Verkrijgbaar bij: Uitgeverij of 2de hands bij Bol.com
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 05-04-2013
Prijs: €14,50

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.