Eibertje kiest meerDoor anders te kiezen kun je kilo’s verliezen.
Na het succesvolle eerste boek duikt Eibertje opnieuw de supermarkt in op zoek naar de betere supermarkt-producten. Etiketten van nieuwe producten worden ontcijferd, onderzocht en vergeleken. Van tonijn uit blik tot aanmaaklimonade en van pesto tot chocoladerepen. Hoeveel suikerklontjes bevat jouw favoriete ijsje? Hoelang moet je hardlopen om een worstenbroodje te verbranden? Hoe weersta je de verleidingen in de supermarkt? Zijn superfoods écht zo gezond en hoe zit dat met groenten en fruit? Eibertje verduidelijkt en geeft alle informatie die nodig is om gezonde keuzes te maken.

Eibertje van Halteren (1985) studeerde Voeding en Diëtetiek in Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in de levensmiddelenindustrie. Eibertje houdt niet van diëten, maar wel van lekker en gezond eten. Haar eerste boek, Eibertje kiest, werd lovend ontvangen en belandde direct in de Bestseller 60.

Eibertje kiest meer is een eenvoudig ogend boekje. Juist dankzij deze eenvoud is hierdoor een praktisch naslagwerk ontstaan, nuttig in gebruik. Doelmatig tijdens het lijnen, voor mensen die in één opslag willen zien wat voor hun een “goed” alternatief zou zijn in vergelijking met het product wat ze momenteel kiezen. Het boekje is zo ingedeeld dat ieder besproken productsoort zijn eigen dubbele pagina heeft gekregen, gecombineerd met duidelijk herkenbare foto’s. Zo ingedeeld dat het in één oogopslag direct duidelijk is voor welk merk er wel gekozen dient te worden wanneer je af wilt vallen en voor welk juist niet. Noemenswaardig is dat Eibertje hierbij voornamelijk kijkt naar het besparen van calorieën. Wanneer je meer wilt weten over de daadwerkelijk inhoud van de besproken producten dan zal dit boek je teleurstellen, verwacht dan ook geen diepgaande productbeschrijvingen. Er wordt in Eibertje voornamelijk rechtlijnig gekeken naar het zo min mogelijk tot je nemen van calorieën, daarbij wordt echter niet vermeld wat er door de fabrikant bijvoorbeeld aan chemische bewerkingen zijn verricht om een product op de markt te brengen dat minder calorieën bevat dan een misschien wel gezonder alternatief van een concurrent. Met dit gegeven in je achterhoofd kan het boekje echter zeer functioneel zijn en je helpen vastgeroeste eetpatronen te doorbreken. Eibertje laat op een eenvoudige manier zien dat je door simpelweg te kiezen voor alternatieve producten je al een hoop calorieën achter je laat. Dit zonder onnodig streng te lijnen en het blijkbaar niet altijd nodig hoeft te zijn om je eetgewoontes direct heel drastisch te veranderen. Eibertje kiest meer is dan ook een must-have voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken tijdens het afvallen.

 

Titel: Eibertje kiest meer
Auteur: Eibertje van Halteren
Uitgever: Carrera
ISBN13:9789048825646
Categorie: Lifestyle> Culinair> Gezondheid
Uitvoering: paperback
Prijs: €15,00
Pagina’s:136
Verschijningsdatum: april 2015
Trefwoorden: dieet, gezondheid, supermarkt,
voedingsleer, calorieën
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 30-06-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

Eerder verschenen:
Eibertje kiest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.