Door: Sandra Hutchison

Psychotherapeut en shiatsu docent Karin Kalbantner-WernickeKarin Kalbantner – Wernicke werd geboren in Duitsland.

Psychotherapeut en shiatsu docent Karin Kalbantner-Wernicke studeerde lange tijd shiatsu in Japan en deed onderzoek waarom Japanse ouders al generaties lang baby-shiatsu toepassen. In 1985 richtte zij samen met haar man een stichting op voor alternatieve geneeskunde in Duitsland. Ze schreef verschillende boeken over shiatsu technieken bij baby’s.

In haar boek Baby-shiatsu combineert zij deze kennis met shiatsu technieken uit het westen.

Tina Haase werd geboren in Duitsland, is journalist en schrijft over de thema’s gezondheid en gezinsleven.

Baby-Shiatsu Baby-Shiatsu
Hoe houd je je baby gezond? alle voordelen en technieken van baby-shiatsu op een rij.

Baby-shiatsu is een vorm van massage voor baby’s in hun eerste levensjaar. Deze vorm van massage is veel meer dan ontspanning: het is effectief bij veel ziektes en kwaaltjes zoals buikpijn, de eerste tandjes, slaapproblemen en buikkrampjes. Bovendien bevordert het de ontwikkeling van de baby en versterkt het de relatie tussen ouder en kind.
Dit boek beschrijft duidelijk wat de voordelen en basisprincipes zijn van baby-shiatsu. Het biedt een toegankelijke instructie voor ouders die thuis hun baby willen masseren. Helder toegelicht en rijk geïllustreerd met foto’s toont het boek hoe je met verschillende strijk- en druktechnieken en zachte strekkingen de lichaamsenergie kunt versterken.
Baby-shiatsu is geschreven voor ouders, maar is als praktijkboek ook geschikt voor docenten zwangerschapsyoga, shiatsu-opleiders en -therapeuten.
Psychotherapeut en shiatsudocent Karin Kalbantner-Wernicke studeerde lange tijd shiatsu in Japan en onderzocht waarom Japanse ouders al generaties lang baby-shiatsu toepassen. In Baby-shiatsu combineert zij deze kennis met shiatsutechnieken uit het Westen. Tina Haase is journalist en schrijft over de thema’s gezondheid en gezinsleven.

Baby-shiatsu is geschreven voor ouders, maar is als praktijkboek ook geschikt voor zwangerschapsyoga docenten, shiatsu opleiders en therapeuten en babymassage studio’s.

Het boek Baby-Shiatsu is een aanwinst voor iedere jonge ouder. Baby Shiatsu kan net even die steun geven bij de verzorging van je baby en de band met je kindje versterken.

Baby Shiatsu staat boordevol handige oefeningen die zijn ingedeeld in de vier kwartalen van het eerste levensjaar van een kind. Ieder kwartaal start met een uitleg over de fase waarin je baby op dat moment zit. Gevolgd door verschillende eenvoudige massageoefeningen die je bij je baby op een speelse, liefdevolle manier toe kunt passen. Deze oefeningen worden stap voor stap beschreven en zijn voorzien van leuke, moderne foto’s.

In het boek vind je veel algemene oefeningen die je altijd toe kunt passen, maar ook aan gerichte oefeningen voor baby’s met bv. darmklachten is gedacht.

Gelukkig zijn in dit boek ook de ouders niet vergeten, er staan bij ieder kwartaal specifieke oefeningen beschreven die je als ouder zelf kunt uitvoeren.

Baby-Shiatsu is een nuttig naslagwerk om te koesteren.

Auteur: Karin Kalbantner-Wernicke en Tina Haase
ISBN 9789060307304
Uitgever De Driehoek
Prijs: €22,95  €14,95
Bestellen? Klik hier
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 12-03-2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.