Tosti’s – snel, verrassend en gevarieerd

Tegenwoordig kun je het bijna culinaire hoogstandjes noemen, en overal schieten tosti-lunchrooms als paddenstoelen uit de grond. Niet voor niets is 2017 uitgeroepen tot het Jaar van de Tosti.

 

In dit boek vind je veertig buitengewoon smakelijke tostirecepten. Wat dacht je van een tosti met pecorino en peer, kaas en kalkoen, kip en mozzarella of geitenkaas en avocado? En kies je daarbij voor lekker boerenbruin om je tosti een gezonde twist te geven, of verwen je jezelf met een tosti gemaakt van briochebrood: de mogelijkheden zijn eindeloos. Het allermooiste van tosti’’s? Ze zijn in een mum van tijd klaar en iedereen kan het!

 

 

Recensie: Tosti’s zouden na hamburgers weleens de lekkerste hype kunnen zijn die we tot nu toe hebben gehad. Nederland schijnt het enige land te zijn met restaurants waar alleen tosti’s worden geserveerd. De gemiddelde Nederlander eet dan ook gemiddeld twee keer per dag brood en een beetje variatie daarin kan dan ook geen kwaad, aldus Machteld Smid. Zij maakte voor alle tostiliefhebbers onder ons het verrassende receptenboek Tosti’s.

In dit boek vind je naast de klassieke tosti’s, die je maakt met behulp van een grill of tosti-ijzer, ook recepten voor de oven of de pan. Over het algemeen zijn al de recepten gemakkelijk en vlot te bereiden. Voor dat je aan de slag kunt gaan hoef je voor een lekkere tosti maar weinig in huis te halen: goed brood, lekkere kaas en misschien wat verse seizoen producten. Daarnaast ontbreekt misschien alleen nog de inspiratie, maar daarin voorziet het boek je ruimschoots.


Vooraan in de bundel staat er een korte uitleg over het gebruik van pan, oven en tosti-ijzer en wordt er uitgelegd hoe je het beste een tosti kunt maken. Daarna volgt er direct een overzicht van diverse soorten brood; van een lekkere Italiaanse ciabatta tot het gebruik van zuurdesem voor een extra gezond resultaat. Dit boeiende korte hoofdstuk wordt opgevolgd door een stukje over diverse soorten kaas die je bij de tosti’s kunt gebruiken.

Vanaf pagina 8 zijn de lekkere recepten te vinden. Uiteraard mag de eerdergenoemde klassieke variant – tosti ham kaas – hier niet ontbreken, dit is dan ook direct het eerste recept dat je tegen zult komen. Bij ieder recept een handige opsomming van de benodigdheden zoals je van een kookboek mag verwachten. Daarnaast een beschrijving over de bereidingswijze en bij de meeste ook een aantal lekkere variatietips. Naast ieder recept een paginagrote foto van het smakelijk ogende resultaat, ter inspiratie.

Een geslaagde variant op de klassieke tosti die ook in het receptenboek is opgenomen is de tosti caprese. Dit is dan ook direct mijn persoonlijke favoriet; deze doet denken aan een salade caprese, maar dan verpakt in een panini. Na de lunch nog niet genoeg van brood? Zelfs voor het avondeten staan er voldoende bruikbare suggesties in het boek, waaronder een bol met paddenstoelenragout, goed gevuld en erg lekker. Voor wie nog meer wil zijn er ook verrassend zoete recepten te ontdekken. Wat dacht je van een chocosandwich met marshmallows? Of de fijne klassieker; Wentelteefjes. Kortom met dit boek in de aanslag tover je een eenvoudige tosti met gemak om in een feestelijke traktatie! De ooit zo eenvoudige tosti wordt nu pure verwennerij.

★★★★
Titel: Tosti’s
Auteur: Machteld Smid
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Categorie: culinair, kookboeken
Thema’s: Tosti’s, brood, kaas
Pagina’s: 76
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 978 90 4521 213 5
Verkrijgbaar vanaf: 11-04- 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 24-04-2017
Prijs: €9,99
Bestellen

Advertenties