Doris ZöllsDoris Zölls (links)werd geboren in 1954, ze is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Ze studeerde protestantse theologie in München en werkte als Christof Zirkelbachevangelische pastoor. Doris Zölls is Zen Meester Zen lineage “Empty Cloud” en de geestelijk leider van de Benediktushof. Ze is ook voorzitter van de Raad van Bestuur en Lid van de Raad van Zen ‘West-Eastern Wisdom – Willigis Hunter Foundation’. Het eerste boek van Doris Zölls: De maan in een zilveren kom.

Christof Zirkelbach(rechts), geboren in 1963, is een kunstenaar en kok. Hij heeft gekookt in grote huizen en, sinds 2003, in de keuken Benediktushof.

Barbara Proske werkt net als de twee bovenstaande auteurs in het Bendiktushof, een centrum voor spiritualiteit in Holzkirchen/Unterfranken. Babrabara Proske is verantwoordelijk voor de kruiden die worden gebruikt inde keuken van het Benediktushof.

Koken met aandacht – Meesterlijke zenreceptenKokenmetaandacht

Mindfulness, kun je dat eten? In de dagelijkse hectiek gaan we vaak niet zo bewust om met onze maaltijden. Koken met aandacht daagt je uit om dat wél te doen. Als je met aandacht kookt en eet, geniet je meer van je voeding. Het eten proeft niet alleen beter, je herkent ook sneller wanneer je verzadigd bent.

Koken met aandacht is een smaakontdekkingstocht. Je ervaart zelf hoeveel beter het eten je smaakt als je kookt met aandacht. Het boek leert je om koken en eten te zien als een spirituele oefening door aanwezig te zijn in het ogenblik. De meesterlijke zenrecepten zijn daarmee een training in mindfulness en kunnen zo een mooie aanzet zijn om te komen tot een bewustere eet- en levensstijl. Met voorwoord van Willigis Jaeger.

Koken met aandacht is veel meer dan het zoveelste kookboek. Zelfs als je niet zo weg bent van koken, maar wel belangstelling hebt voor zen en spiritualiteit dan is dit boek nog een aanrader. Omgekeerd hoef je als enthousiaste keukenprins(es) geen belangstelling voor Zen te hebben, het boek staat vol heerlijke recepten die het allen stuk voor stuk waard zijn om tenminste een keer in elke keuken bereid te worden.

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken, van salades, soepen naar het hoofdgerecht en vervolgens als afsluiting recepten voor originele taarten. Er staan bij ieder hoofdstuk uitgebreide teksten over zen, tips en mooie verhalen. Het hele boek sluit aan bij wat de titel doet beloven, alle recepten en bijhorende teksten zijn met veel aandacht en liefde door de drie auteurs gebundeld.

Ieder recept is gericht op vier personen, er zijn bewust geen aanbevelingen voor combinaties in het boek geplaatst. De recepten zijn allen samengesteld uit pure ingrediënten die je bij de plaatselijke supermarkt of zomers in je eigen tuin kunt vinden, of bv. op zomaar een grasveld bij jou in de buurt. Het receptenboek bevat een handige receptenwijzer en her en der staan er mooie foto’s ter inspiratie bij de verschillende gerechten.

Koken met aandacht een aanrader voor iedereen op zoek naar bewustwording en een musthave voor de kookfanaat.

Auteur: Doris Zölls, Christof Zirkelbach en Barbara Proske
ISBN: 9789060307311
Uitgever: De Driehoek
Prijs: €24,95   €14,95
verkrijgbaar bij iedere boekhandel o.a. bij: Bol.com
Recensie: Sandra Hutchison
Recensiedatum:24-04-2013

Suggesties voor jou:
9789000332816

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.