Hamburgers uit het atelier van Big Fernand

HamburgersHet lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het beste vlees en hoe kruid je dat, hoe bak je een lekker broodje, welke kaassoort en welke verse kruiden neem je en hoe maak je een goede saus? Op al deze vragen krijg je antwoord in het kookboek Hamburgers.

Een klassieker als de cheeseburger, maar ook verrassende burgers met courgette en geitenkaas, tonijntartaar of lam en chorizo; Big Fernand geeft verleidelijke hamburgerrecepten en bijpassende sausrecepten prijs.

Big Fernand is het zeer geliefde hamburgeratelier uit Parijs. Bekend om de rustieke hamburgers waarvoor alleen pure en verse ingrediënten worden gebruikt. Het bedrijf wordt gerund door 3 enthousiaste mannen: Steve Burggraf, Guillaume Pagliano en Alexander Auriac. Grote klassiekers van Big Fernand zijn de Cheeseburger Tomme de Savoie en de vishamburger met Hollandaise saus.

Recensie: Het smaakvolle boekje Hamburgers is samengesteld door de mannen achter het populaire hamburgeratelier in Parijs Steve Burggraf, Guillaume Pagliano en Alexandre Auriac. Hun idee achter het boek was om op deze manier nieuwe inspiratie te bieden aan alle hamburgerliefhebbers. Om je te stimuleren de recepten uit te proberen en deze aan te passen naar eigen smaak. In het handige naslagwerk beschrijven ze stap voor stap hoe je thuis zelf de lekkerste Big Fernand hamburgers kunt bereiden. Om ervoor te zorgen dat je bij het zien van de foto’s in het boek niet te snel ontmoedigt raakt, heeft Charlotte Lascéve de hamburgers direct na het bereiden gefotografeerd, zonder speciale verlichting en beeldbewerking. De recepten zijn goed te doen! Te beginnen met een eenvoudig doch erg lekker recept voor hamburgerbroodjes, gevolgd door tips voor garnituur, informatie over het belang van goed vlees, de bereiding en lekkere zelfgemaakte sauzen. Er lijkt aan iedereen gedacht, zo vind je een klassieke hamburger recept, een kipvariant, recepten uit diverse culturen tot aan een vegetarische hamburger. Voor iedere fijnproever een persoonlijke favoriet. Daarnaast is er ook aan de bijgerechten gedacht.

Hamburgers is een praktisch boekje, een aanwinst voor iedere keuken (& kost slechts €8,95)

★★★★★

Titel: Hamburgers (uit het atelier van Big Fernand)
Originele titel: L’Atelier du Hamburger de Big Fernand
Auteur:Steve Burggraf,Guillaume Pagliano en Alexandre Auriac.
Vertaling: Jacques Meerman
Uitgever: Good Cook
ISBN13:9789461430922
Categorie: Kookboeken
Pagina’s: 72
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: 2013 (zesde druk 2015)
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 14-04-2016
Prijs: €8,95
Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s