Meer dan 90 heerlijke frozen cocktails!

Wie houdt er nou niet van ijsjes? Als je er dan ook nog alcohol aan toevoegt, heb je echt de hemel op een stokje. In De poptailbar geeft Kathy Kordalis recepten voor meer dan 90 heerlijke frozen cocktails, waarmee je op een geheel andere, revolutionaire manier van je favoriete drankje kunt genieten.

Vier het begin van de zomer met een lustopwekkende limoncello-basilicumpop of ga voor een elegante vlierbloesem-roséspritz. Prikkel je zintuigen met de Firecracker of breng je smaakpapillen juist tot rust met een romige, klassieke White Russian. Combineer het frisse van sorbetijs met het genot van een glas alcohol en serveer deze poptails op een feestje.


De poptailbar is een overzichtelijk en eigentijds geïllustreerd poptailhandboek; het is praktisch ingedeeld en geeft goede productinformatie. Wat heb je nodig aan kookgerei, leer de basis, kom alles te weten over smaakprofielen, ga aan de slag en trakteer je vrienden en familie – boven de 18 jaar! – op deze verrassende frozen cocktails.

Voorbeeld illustratie: De poptailbar


Recensie: Culinair stylist en receptontwikkelaar Kathy Kordalis is van Australische en Mediterrane afkomst. Momenteel woont ze in Londen. Bij haar draait alles om het delen van lekker eten. Kathy verrast – zo schrijft ze – anderen graag met nieuwe recepten. Eerder verscheen van haar het originele boek The Goodness of Raw Chocolate. Nu komt ze met een heel ander receptenboek; De poptailbar! Een kleurrijk boekje met harde kaft in een handzaam formaat. Met De poptailbar hoopt Kathy iedereen inspiratie te geven om zelf nieuwe en spannende recepten te bedenken.


IJs op een stokje kinderachtig? Dan wordt het tijd voor poptails, of terwijl bevroren coctails. De Poptailbar staat vol met lekkere 18+ ijsvarianten. Het boek start met een uitgebreid deel over de voorbereiding. Hierin vindt je alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te kunnen gaan met het invriezen van coctails. Kathy Kordalis legt daarin onder andere stapsgewijs uit hoe je het beste een poptail in kunt vriezen. Hier vindt je ook een recept voor een basissiroop en een gembersiroop.


In het tweede deel van het boek zijn alle poptail-recepten te vinden. Ieder recept is gebaseerd op een hoeveelheid van acht poptails. De recepten zijn ingedeeld in overzichtelijke categorieën. Waarvan de eerste drie titels; Fris & Fruitig, Lekker Cool (eenvoudig en stijlvol) en Sprankelend & Tintelend zijn. In deze laatstgenoemde categorie vindt je vrolijke frisse poptails. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid. Voorbeelden van poptail-recepten die je daar zult aantreffen zijn; Passie voor Champagne en IJskoud Goud; een wel heel exclusief ogend ijsje met bladgoud. Daarna volgen er nog een viertal categorieën waaronder; Zacht & Romig (ideale recepten om te serveren als dessert) en Extra Gekruid ( poptails met verwarmende kruiden en specerijen voor de frisse wintermaanden).


De poptailbar is een leuk 18+receptenboek voor iedere liefhebber van coctails en/of ijs. De recepten – allen voorzien van vrolijke illustraties – zijn goed te volgen en nadat je het boek goed door hebt genomen, redelijk eenvoudig te maken. De diversiteit en de kosten van de recepten variëren behoorlijk. Zo is er voor elk budget wel een passende poptail te vinden die ook nog eens prima past bij je persoonlijke smaak. Zo maak je van je favoriete coctail in een handomdraai een lekkere poptail.

★★★★
Titel: De poptailbar
Auteur: Kathy Kordalis
Uitgeverij: Good Cook
Categorie: Culinair
Thema’s: alcohol, ijs, volwassen
Pagina’s: 128
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 9789461431660
Verkrijgbaar vanaf: 24-05-2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 24-05-2017
Prijs: €12,50
Bestellen

Advertenties