Wiard en de Friese veldtocht is het spannende vervolg op de historische jeugdroman Wiard van de Nuwendoorn.

Het is tien jaar later en met tegenzin neemt Wiard deel aan een veldtocht van de graaf van Holland tegen de Friezen, aan wie hij via zijn Friese moeder verwant is. Hij heeft geen keus. Het is dat of deserteren en een prijs op zijn hoofd krijgen.
De veldtocht verloopt desastreus. Het wordt een bloedbad en Wiard raakt gewond. Hij overleeft de slachting, maar komt tegenover een oude vijand te staan die hem koste wat kost een kopje kleiner wil maken. Gelukkig krijgt Wiard hulp van oude en nieuwe vrienden.

Een verhaal waarin veel historische details over de beschreven periode zijn verwerkt.

Lesley Adriaansz werd in 1953 in Arnhem geboren. Na de middelbare school studeerde hij Geneeskunde in Amsterdam. Hij was redacteur van de schoolkrant en speelde als gitarist in een schoolband waar hij ook nummers voor schreef. Tot zijn pensioen was hij werkzaam als arts binnen de GGZ. Hij houdt van lezen en is door zijn voorliefde voor geschiedenis en Franse literatuur gaan schrijven.

In de Boekenkast mag namens auteur Lesley Adriaansz leesclubleden uitkiezen die het fysieke boek ontvangen inruil voor een recensie.
Meedoen? Volg de leesclub via de bijhorende Facebookpagina en meld je daarna hieronder aan.

Uit alle aanmeldingen kozen we de leesclubleden die het boek gratis ontvangen inruil voor hun recensie:
Antoinette van Steeg, Anita de Groot, Wilma Hartman, Jolanda Kalkman, Corinne Poulssen, Fany van Hemelen, Sandra Hutchison

Reacties en recensies zijn vanaf eind maart 2018 hieronder te lezen.

Doe je niet mee met de leesclub, maar wil je wel meelezen?  Bestel Wiard en de Friese Veldtocht hier

De ## van deze ronde: #Wiard #leesclubidbk #LesleyAdriaansz
@Indeboekenkast @LesleyAdriaansz @Schrijverspunt

Advertenties

»

  1. Hallo, ik heet Corinne en ben geboren in het prachtige Middelburg. Inmiddels woon ik al jaren in de Randstad met mijn man Hans. We hebben een zoon van 24 en een dochter van 20.
    Ik ben lerares Frans geweest en nu werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. In mijn vrije tijd lees ik veel en wandel ik graag in bos of duinen. Ook vind ik het leuk om te reizen binnen Europa.
    Ik ben dol op geschiedenis en vind het erg fijn als een schrijver de moeite neemt een stukje Nederlandse historie tot leven te wekken.

  2. Ik zal me voorstellen hier, mijn naam is Wilma Hartman, werk fulltime als secretaresse en woon samen met mijn man in ’t Gooi. Ik ben naast creatief bezig zijn gek op lezen. Geschiedenis is een onderwerp waar ik graag over lees. Vaak gaan boeken over wereldgeschiedenis, geschiedenis van Nederland raakt wat ondergesneeuwd daarom heb ik me aangemeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s