Tijdens een logeerpartijtje bij oma, komt Pol Grasspriet op mysterieuze wijze in het land van koning Barbaro terecht. Hij wordt gevangen gezet in de kerker van het kasteel waar ook reus Gigantus verblijft, vastgeketend aan de muur. Samen zoeken ze een mogelijkheid om te ontsnappen.
Polleke, het zusje van Pol gaat, zonder dat oma het weet, haar broer zoeken en komt in Luilekkerland terecht waar vreemde dingen gebeuren.
Zodra Pol ontsnapt is uit de kerker gaat hij samen met de reus en met vogel Gijs op zoek naar een weg om terug te gaan naar oma en onderweg belandt hij in spannende avonturen.
Zal het goed aflopen? (leeftijd 5-8 jaar)

Het boek is vanaf 6 mei verkrijgbaar en wordt uitgegeven in een hardcover editie.
Meer info over het boek? Klik hier

 

 

In de Boekenkast mocht namens Godijn Publishing 8 leesclubleden uitkiezen die het boek zullen ontvangen inruil voor een recensie.

Mireille Muls ,Christine de Knijf, Astrid Langeveld , Silvia van ElzelingenInge Otter-helder , Hannie van Grol ,Esther Van Rees , Jolanda Kalkman

De recensies zijn binnenkort hieronder te lezen.

Meelezen? Bestel hem hier.

De ## van deze ronde: #leesclubidbk #reizendepoefjes

 

Advertenties

Volgende »

 1. Mijn recensie van de reizende poefjes.

  De reizende poefjes van Lieve van den Berg.

  Tijdens het logeren bij oma beleven pol en zijn zusje polleke van alles. Het is altijd leuk bij oma en als pol even uitrust op de twee poefjes van oma dan vliegen die er ineens vandoor. En dan begint een machtig avontuur die je niet snel meer zult vergeten.

  als ik het boek ontvang ben ik blij verrast dat de schrijver het gesigneerd heeft. Ook de cover en het formaat zien er aantrekkelijk uit. Ik lees niet veel kinderboeken en lees eerder altijd trillers en het is dan ook echt even een andere denkwijze waar ik in stap.

  Heel onrealistisch en tal van gebeurtenissen volgen elkaar op terwijl ik bedenkt ja hoor! dat kan helemaal niet en nee hoe kom je erop?
  Maar als ik dan eenmaal verder lees betrap ik mijzelf erop dat ik zeer geboeid met enige spanning zit te lezen met een glimlach om mijn mond. Bij het voorlezen gebeurt datzelfde bij mijn kinderen en dat lijkt me nou net de bedoeling van een ontzettend leuk spannend kinderboek.
  In die zin is de missie geslaagd lijkt me. Persoonlijk vind ik wel dat er enorm veel gebeurt met een neiging van een hak op de tak verhaal zeg maar. maar mijn kinderen vinden het geweldig en liggen regelmatig te schateren over de bank heen.

  Kortom dit boek is meer dan vermakelijk en verdiend van mij dan ook 4 sterren.

  Like

 2. Mijn recensie van “Reizende poefjes”:

  Lieve van den Berg – Reizende poefjes 3***

  Een avontuur vol fantasie…

  Lieve van den Berg woont in Sijbekarspel. Ze ontdekt op de middelbare school hoe boeiend het vak Nederlands is. Het schrijven van opstellen is een uitdaging. Na de middelbare school volgt ze de opleiding verpleegkundige A met kraamaantekening en verdwijnt het schrijven naar de achtergrond. Wanneer zij gaat werken als activiteitenbegeleidster, komt het schrijven weer naar boven. Door de kennismaking met Godijn Publishing komt haar schrijfcarrière in een stroomversnelling. Ze schrijft korte verhalen voor verhalenbundels. Een vervolg daarop is het schrijven van het jeugdboek “Reizende poefjes” waarvoor haar kleinkinderen Jonathan (13) en Lotte (11) haar grootste inspiratiebron zijn.

  Wanneer Pol en Polleke bij oma logeren gebeurd er iets onverwachts. Pol schuift twee poefjes tegen elkaar om er op te liggen, en vliegt ineens met poefjes en al hoog door de lucht het avontuur tegemoet. Hij komt in het land van koning Barbaro terecht en wordt gevangen gezet in de kerker. Pol wordt vrienden met de reus Gigantus, die ook in de kerker gevangen zit. Samen met de reus en de pratende vogel Gijs ontsnappen ze en beleven spannende avonturen. Polleke gaat, zonder dat oma het weet, haar broer achterna en probeert hem op te sporen. Tijdens haar reis komt ze in Luilekkerland terecht waar heel vreemde dingen gebeuren. Zullen Pol en Polleke elkaar vinden en veilig naar oma terug kunnen keren?

  Lieve van den Berg heeft een spannend verhaal geschreven voor jonge kinderen. Ze neemt ze mee in één groot avontuur. Het verhaal is fantasierijk geschreven en leent zich goed om voor te lezen, ook aan iets jongere kinderen. Door het gebruik van een grote lettertype en de korte hoofdstukken kunnen gevorderde lezertjes dit boek ook zelfstandig lezen. Hoewel het geen dun kinderboek is weet Lieve van den Berg de aandacht gevangen te houden doordat er zoveel te beleven is. We vallen van het ene avontuur in het andere. De moeilijke woorden die van de Berg gebruikt zijn een minpuntje. Ze zijn moeilijk te begrijpen voor deze leeftijdsgroep. Ook staan er hier en daar nog wat spelfoutjes en ontbreken er wat leestekens. Wellicht zou de schrijfster dit kunnen meenemen en verbeteren voor een tweede druk.

  Ik waardeer dit kinderboek met 3***

  Auteur: Lieve van de Berg
  Titel: Reizende poefjes
  Uitgever: Godijn Publishing
  Jaar van uitgifte: 2017
  ISBN: 9789492115317

  Like

 3. Reizende poefjes van Lieve van den Berg is een sprookjesachtig verhaal waarin veel gebeurt in een fantasiewereld. Tijdens een logeerpartijtje bij oma komt Pol met de poefjes die oma heeft en die plotseling kunnen vliegen, terecht in het land van koning Barbaro. Hij wordt opgesloten in de gevangenis van het kasteel en daar ontmoet hij reus Gigantus. Samen met vogel Gijs gaan ze een mogelijkheid bedenken om te ontsnappen. Dat lukt uiteindelijk en ze beleven de meest bizarre avonturen waarin veel getoverd en betoverd wordt.
  Ondertussen is het zusje van Pol, Polleke, zeer ongerust over haar broer. Zonder dat oma het weet, gaat ook zij op stap met de poefjes om haar broer te zoeken. Ze komt in Luilekkerland terecht. Als Pol en reus Gigantus ontsnapt zijn, gaan ze samen met vogel Gijs op zoek naar de weg terug naar oma. Gaat dit lukken en vinden zij Polleke ook terug?
  Er gebeurt veel in het verhaal, het ene fantasierijke verhaal is nog niet afgelopen of het volgende begint alweer. Wat mij betreft hadden de verhaallijnen meer uitgediept kunnen worden, zodat er wat meer rust in het verhaal kon komen, zonder dat er aan spanning ingeleverd moest worden. Zo had er een serie kunnen ontstaan met Pol en Polleke in de hoofdrol. Er wordt genoeg beleefd.
  Jammer is het dat de interpunctie niet overal goed doorgevoerd is, ook een aantal spelfouten doet afbreuk aan het boek, dat er verder heel aantrekkelijk uitziet, ook de lettergrootte en de illustraties zijn zijn heel plezierig.
  Het boek komt door de vele avonturen die heel kort op elkaar volgen, wat rommelig over. Aan fantasie echter geen gebrek.
  Ik waardeer Reizende poefjes met 2 sterren.

  Like

 4. REIZENDE POEFJES van Lieve Van Den Berg

  Pol en Polleke Grasspriet logeren bij hun oma hun ouders zijn een weekje op verlof naar Italie.De kinderen vinden het reuze fijn bij oma. Oma heeft 2 poefjes waar je heerlijk kan op zitten en mee kan spelen, tijdens het spel stijgen de poefjes ineens op , Polleke kan het hare loslaten maar Pol vliegt ermee dwars door het raam naar buiten een groot avontuur tegemoet. Hij komt terecht in het land van koning Barbaro , wordt gevangen genomen en bij de reus Gigantus in de kerker gezet. Samen kunnen ze ontsnappen en beleven vele avonturen.

  Het is een superleuk en spannend verhaal vonden de kinderen, ze konden zich helemaal inleven en zijn nu natuurlijk super benieuwd of er nog meer verhalen volgen met de avonturen van Pol en Polleke. Ze vonden de tekeningen in het boek super grappig, de tekst is groot en duidelijk zodat beginnende lezertjes er gemakkelijk zelf in konden lezen.
  Ik geef het 4 sterren

  Like

 5. Jammer dat er een paar foutjes in het boek zitten, maar ik neem aan dat ze die er uit gaan halen. Ik heb dit dan ook niet meegenomen in mijn recensie:

  Pol en zijn zusje Polleke beleven in de reizende poefjes spannende avonturen. Ze logeren bij hun oma. Zij heeft poefjes in huis, die niet alleen aangenaam zijn om op te zitten of te liggen, maar met de poefjes blijk je ook te kunnen vliegen. Op deze manier komt Pol terecht in een onbekend land vol gevaarlijke reuzen. Eén reus is juist erg aardig, deze vriendelijke reus; Gigantus wordt Pol zijn beste vriend. Dan is er ook nog de pratende vogel Gijs, die hun graag helpt. Samen weten ze te ontsnappen uit de handen van de gemene koning Barbaro. Polleke is haar broer achternagevlogen, maar ze is terecht gekomen in een aangrenzend land waar alles eetbaar is. Polleke heeft het hier erg naar haar zin, ze is gek op snoepen! Wanneer haar broer haar ontdekt reizen ze samen terug naar oma, maar daarvoor moeten ze eerst door de Mindcraft-wereld, waar het erg gevaarlijk is. Zullen Polleke en Pol het redden?

  Reizen poefjes bevat veel elementen die jonge kinderen aan zullen spreken. Het verhaal is zeer fantasierijk, niets lijkt onmogelijk. In het boek worden veel vergelijkingen gemaakt met bekende vertellingen, het pretpark De Efteling, GVR en andere fictieve figuren. Weinig origineel dus, maar jonge kinderen houden nu eenmaal van herhaling. Het boek leent zich prima om uit voor te lezen, is vermakelijk en spannend. Dankzij de grote letters ook geschikt voor iets oudere kinderen om zelfstandig te lezen.

  Like

 6. Reizende Poefjes
  Lieve van den Berg.

  Van leesclub in de boekenkast mocht ik, samen met mijn zoon Robbert van 10, het boek Reizende Poefjes van Lieve van den Berg lezen. Daarvoor willen wij u heel hartelijk bedanken!

  Wij willen graag samen de recensie schrijven. De tekst tussen ” ‘ is van mijn zoon.

  Het boek Reizende Poefjes heeft een eenvoudige maar aantrekkelijke kaft. De tekeningen zijn strak maar ook vrolijk. Opvallend is het woord Poefjes in duidelijke kleuren.

  “Ik vind het plaatje op de kaft klein. Het woord Poefjes valt erg op. Grappiger zou het zijn als het de reizende Poepjes zou heten!”
  “Super cool dat het boek een handtekeing heeft!”

  “De plaatjes in het boek hadden van mij in kleur gemogen. Ook was het leuker geweest als elk hoofdstuk een plaatje had.Ik vind het wel lekkere duidelijke letters.”

  Het boek de Reizende poefjes verteld een sprookje over Pol en Polleke die bij oma aan het logeren zijn. Wanneer ze op twee poefjes gaan zitten komen deze tot leven en zweven ze naar een sprookjeswereld waar ze spannende avonturen beleven. Daar sluiten ze vriendschap met Reus Gigantus en Vogel Gijs. Een vriendschap die voor altijd blijft.
  In het verhaal worden er veel verwijzingen gemaakt naar bestaande sprookjes en vertellingen. Dit is leuk om te herkennen.

  “Het boek verteld een sprookje. Het verhaal gaat over een jongen, Pol, die op poefjes door de lucht zweeft. Hij beland in een land waar hij door een man wordt meegesleurd naar de koning. De koning wilt hem opeten en daarom stopt hij hem in de kerker. In die kerker zit ook een reus, Gigantus. Dat wordt zijn beste vriend. Samen met de reus en een vogel met de naam Gijs weet hij te ontsnappen. En gaan ze opzoek naar zijn zusje, Polleke. Onderweg beleeft hij veel spannende avonturen.”

  Het boek leest gemakkelijk voor. Door de vele vertellende zinnen, kan je er een heel levend verhaal van maken. En wanneer je elk figuur met een eigen stem voorleest, zoals ik dat doe, is het erg aantrekkelijk voor kinderen om naar te luisteren. Ik mocht dan ook niet stoppen!

  “Ik vond wel dat er soms moeilijke woorden in stonden die ik niet kende. Zoals metamorfose, tierelantijnen, berusten en kakofonie.”

  “Het leukste stuk vond ik de Mindcraft wereld. Alles kwam voorbij, de creepers, spiders met rode ogen, zombies, skeletten. En ze reageerden ook nog precies zoals het in het echte Mindcraft gaat ook!”

  Ik merkte inderdaad dat mijn zoon super enthousiast werd van de Mindcraftwereld. Hij ging er helemaal in mee. Toch vraag ik mij af of jongere kinderen wel weten wat Mindcraft is en of dit ook voor hun zo leuk is.
  Zelf ben ik helemaal fan van Sprookjeswonderland. Dat vond ik dan weer erg leuk om te lezen.

  “Ik vond het een leuk boek. Ik zou het ook andere kinderen aanraden om te lezen. Ik geef het boek 3,5 sterren. Ik vond het wel een dik boek. Tegen het einde ging het iets te lang duren.”

  Ook ik vond het een leuk boek. Met veel herkenning. Maar toch had ik hier en daar mijn vraagtekens of het wel geschikt is voor jonge lezers. Omdat niet alles goed te begrijpen is en er soms te moeilijke woorden in gebruikt worden.
  Verder ontbraken er geregeld leestekens. Dit vond ik erg storend. Ook waren er twee zinnen die niet lekker liepen. Waarvan een zin door mijn zoon werd opgemerkt tijdens het hardop lezen door hem. Wat ik dan wel weer knap vond.
  Ik neem aan dat wanneer er een tweede druk komt, dit er uit gehaald wordt.

  Inhoudelijk vonden we het alle twee een leuk boek en hebben we van het verhaal en het samen lezen genoten! Ik waardeer het daarom op 3 sterren.

  Tot slot zou ik graag tegen Lieve van den Berg willen zeggen, dat ik het super knap vind dat je je passie voor het schrijven hebt opgepakt en hebt uitgewerkt. Leuk ook dat je je kleinkinderen hierbij hebt betrokken. Ik hoop dat je doorgaat met schrijven en dat ik in de toekomst nog meer van je mag lezen!

  Met vriendelijke groet,

  Jolanda en Robbert Kalkman

  Like

 7. Recensie: Reizende Poefjes
  Lieve Van Den Berg

  Een kinderboek dat ik mag recenseren voor “leesclub in de boekenkast”, waarvoor dank.

  Voor het lezen:
  Dit is mijn eerste keer dat ik een kinderboek mag bespreken. Ik ben oma van een kleinzoontje,Juul, 6jaar. En ben benieuwd wat hij van het boek zal vinden.
  De omslag met een tekening van twee kinderen vind ik mooi.
  Op de achterflap staat de korte inhoud van het boek. Deze belooft spannende avonturen met veel valkuilen.
  Mijn mening:

  Het verhaal gaat over Pol en Polleke, broer en zus, die bij hun oma logeren. Pol vliegt met tewee poefjes door het raam van oma en komt terecht bij het kasteel van koning barbaro. Dit is het begin van allerlei spannende avonturen die het tweetal beleeft. Overal komen ze valstrikken en obstakels tegen.
  Het verhaal is uitsekend geschreven en zit heel goed in elkaar. Er zit vaart in het verhaal, de avonturen volgen elkaar snel op . De spanning op elke pagina om de hoek. Dat maakt het boek zo boeiend om (voor)lezen.
  De auteur heeft met haar ongebreidelde fantasie een pareltje geschreven dat volgens mij heel goed uitstekend bij de doelgroep past.
  Ik heb het boek ondertussen ook gelezen met Juul, hij leefde ontzettend mee met Pol en Polleke en hielp hen en gaf hun voortdurend raad, hij heeft echt genoten van het verhaal.
  Missie dus meer dan geslaagd. Het is een echte aanrader voor kinderen van zes en ouder en ook voor hun ouders.

  Like

 8. Ook ik heb mijn exemplaar ontvangen, mooie hardcover ziet er goed uit. Al direct een stukje gelezen, leest vlot weg. Nog even een roman uitlezen en dan begin ik in Reizende Poefjes. Verwacht een leuk fantasievol verhaal voor jongens en meisjes.

  Like

 9. Zonet het boek ontvangen, het ziet er aantrekkelijk uit. Het nodigt uit om te gaan lezen. Eerst nog even mijn andere boek uitlezen.

  Like

 10. Ik heb ook zojuist het boek mogen ontvangen. Hij ziet er mooi en overzichtelijk uit.
  De reactie van mijn zoon (10): “Cool, er staat een handtekening in!!! hihi het was nog leuker geweest als het de reizende poepjes had geheten!”
  En natuurlijk moest het eerste hoofdstuk alvast gelezen worden. Met als reactie daarna: “ga eens door…” Maar het is te mooi weer om binnen te gaan zitten, dus dat bewaren we nog even.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.