De vrouw van de rechter is een ontroerend verhaal over drie vrouwen en de liefdes die hun levens voorgoed veranderen; een perfecte mix van heden en verleden, spanning en romantiek. Wanneer een vrouw in de jaren vijftig in Ierland buitenechtelijk zwanger raakte, loste de familie dit schandaal op door haar naar een gesticht te sturen. Mannen, die aan het hoofd van de samenleving stonden, stuurden soms zelfs hun eigen vrouw naar het gesticht. Deze vrouwen zaten dan levenslang opgesloten zonder dat ook maar iemand twijfelde aan hun ‘gekte’.


De vrouw van de rechter stond twee maanden in de top tien van Ierland en is genomineerd als Roman van het Jaar door de Romantic Novel Association. Inmiddels zijn de rechten aan nog vijf andere landen verkocht.

De vrouw van de rechter verschijnt op 19 september 2017.
Bestellen – €17.50

 

 A.W. Bruna schenkt vijf leesclubleden  het E-book  in ruil voor een recensie.
De leesclubleden zijn:
Jolanda Kalkman
Hannie van Grol
Dayenne Wamsteeker
Anita de Groot
Jolanda Dijkstra

De recensies zullen binnenkort hieronder te lezen zijn.
Lid worden van de leesclub? Ga naar de speciale Facebookpagina.

De ## van deze ronde:
#A.W.Bruna #leesclubidbk #vrouwrechter
Duur: 19 september t/m 07 oktober.

 

 

Advertenties

Volgende »

 1. De vrouw van de rechter is een prachtig boek, hierbij mijn recensie:

  In de jaren vijftig wordt Grace uitgehuwelijkt aan een veel oudere, respectabele rechter. Ze leeft in een prachtig huis, met prachtige kleding, maar ondanks de weelde voelt ze zich eenzaam. Dan leert ze Vikram kennen, een Indiase jonge arts die voor een jaar in Ierland werkt. Ze worden verliefd en Grace raakt zwanger. In de hoge kringen waar Grace zich begeeft is dit een grote schande, daarom wordt haar dochter Emma gelijk van haar afgepakt en belandt Grace in een gesticht. Vikram krijgt te horen dat Grace is overleden, waardoor hij met een gebroken hart terugkeert naar India. Grote ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Grace, maar ook in dat van Vikram en hun dochter Emma.

  De vrouw en de rechter vertelt het verhaal van Grace, die je vanaf het begin in je hart sluit, omdat duidelijk is dat zij het slachtoffer is van het bedrog van haar man en tante. Zij willen voor de buitenwereld de schijn ophouden en laten Grace jarenlang onterecht opgesloten zitten in een gesticht. Een andere verhaallijn in het boek is het verhaal van dochter Emma, die dertig jaar later, na de dood van haar vader, op zoek gaat naar meer informatie over haar moeder en probeert te achterhalen wat er met haar moeder is gebeurd. Als laatste is er ook de verhaallijn van Vikram, die inmiddels een oude man geworden is. Hij leeft in India met zijn zus en nichtje. Hij denkt nog vaak terug aan de heerlijke tijd die hij met Grace beleeft heeft, maar is ook verdrietig omdat hij zijn geliefde zo vroeg verloren heeft.

  In De vrouw van de rechter doet Emma schokkende ontdekkingen over haar familie, de taboes die jarenlang zo angstvallig verborgen zijn gehouden, komen na de dood van rechter Moran en tante Violet boven water. Het is onbegrijpelijk hoeveel bedrog er in de jaren vijftig gepleegd is om de schone schijn op te houden. Grace werd ten onrechte opgesloten in een gesticht en dat kon zonder dat je psychisch iets mankeerde.

  Door de afwisseling van de verschillende verhaallijnen, de zoektocht van Emma naar haar moeder en de onthulling van diverse geheimen is het verhaal meeslepend en blijf je lezen.
  De sfeerbeelden die Ann O’loughlin weet te schetsen zijn beeldend, waardoor je alles zo voor je ziet. Daarnaast heeft de schrijfster een fijne schrijfstijl, waarbij de zinnen vloeiend lopen.

  De vrouw van de rechter is een ontroerende en meeslepende roman. Grace heeft verschrikkelijke dingen meegemaakt en ook Emma heeft het moeilijk door haar scheiding, de dood van haar vader en het feit dat ze haar moeder niet gekend heeft. Uiteindelijk eindigt het boek met een mooi slot, waardoor het trieste verhaal toch met een goed gevoel wordt afgesloten. Kortom een prachtige en ontroerende roman die zeker de moeite van het lezen waard is.

  Leesclub in de boekenkast en A.W. Bruna, dank voor het meedoen! Ik geef het boek vier sterren.

  Like

 2. De vrouw van de rechter
  door Ann O’Loughlin

  Voor leesclub in de boekenkast en A.W. Bruna uitgevers mocht ik het ebook “de vrouw van de rechter” van Ann O’loughlin lezen, waarvoor heel hartelijk bedankt!

  Het eerste wat opvalt aan dit boek is de schitterende kaft. Door deze mysterieuze dame en de mooie kleuren ben je eigenlijk al direct benieuwd naar het verhaal achter deze vrouw.

  De vrouw van de rechter bestaat uit drie verhaallijnen. Maar door de plaats en de datum aanduiding aan het begin van elk hoofdstuk heb je al gauw door waar je je in het verhaal bevind.

  “Soms zijn herinneringen vriendelijker
  dan de gebeurtenissen in het heden,”

  Zodra je begint met lezen neemt het verhaal je mee met Grace, een vrouw die door haar man is achtergelaten in een gesticht. Je voelt direct met haar mee en na het lezen van het eerste hoofdstuk wil je gelijk weten hoe het met haar verder gaat.
  Grace is jong getrouwd met een rechter, Morton. Dit was een gearrangeerd huwelijk en zeker geen gelukkig huwelijk.
  Daarna neemt een tweede verhaallijn je 30 jaar verder in de tijd mee met Emma, een jonge vrouw die naar Australië was vertrokken omdat ze geen contact meer wenste met haar vader, rechter Morton, maar na zijn dood terug keert naar haar ouderlijk huis in Dublin om daar de afhandeling van de erfenis in orde te maken. Dan vind ze in het huis spullen van haar moeder die ze nooit heeft gekend omdat zij in het kraambed was gestorven en dit maakt een hoop bij haar los. Zo ontdekt ze een hoop lang bewaarde familiegeheimen.
  De derde verhaallijn speelt zich ook af in de zelfde tijd als die van Emma, maar dan in India. Deze verteld het verhaal van Vikram, een man die gebroken is door de gebeurtenissen die zich dertig jaar eerder in Ierland hadden afgespeeld. Hij wilt graag dat zijn kleindochter, Rose, samen met hem terug gaat naar Dublin, om het graf te bezoeken van de enige vrouw van wie hij ooit echt gehouden heeft. En dat terwijl zijn zus Rhya hem eigenlijk het liefst tegen wilt houden. Maar wat is de waarheid waarvan Rhya wilt dat Rose hem nooit te weten komt?

  Ann O’Loughlin heeft een mooie schrijfstijl. Het verhaal leest heel gemakkelijk. Ze weet alles heel kleurrijk te vertellen. Zo zie je het letterlijk voor je!

  “In de verdieping onder haar bloeide een bosje gele sleutelbloemen uitbundig,
  in een barst in het beton onder het raam.”

  De Grace uit 1954, die sluit je gelijk in je hart. Je voelt haar pijn en verdriet. Je ziet haar voor je ogen veranderen. De uitwerking van dit personage vond ik ontzettend goed!
  Net zoals je een hekel krijgt aan rechter Morton. Je ziet hem zitten, achter zijn bureau vol mappen en bibliotheek vol boeken. Des ter moeilijker vond ik de geloofwaardigheid van zijn andere, zachtere kant. Deze twee kanten stonden zo haaks op elkaar, dat het moeilijk te begrijpen was. Iets waar Emma zelf ook mee worstelde. Dus was dat betreft goed gedaan.

  Het enige minpuntje dat ik heb, heeft betrekking op de gekozen einde. Waarbij de puzzeltjes net iets te mooi op hun plaats vielen.. Hierdoor miste ik het tranentrek gevoel, terwijl ik dit in het begin wel verwachte. Maar het epiloog maakt het tot een mooi geheel. Heel goed dat daarvoor is gekozen.

  Mijn eindoordeel is 4 sterren. Zo jammer dat ik mijn zakdoekjes net niet nodig had! Maar wel een prachtig boek. Zeer mooi en kleurrijk omschreven, een aanrader! Jolanda Kalkman

  “Sari’s die haar deden stralen vanwege de prachtige herinneringen
  en die haar vervulden met trots en vreugde.”

  Like

 3. Ann O’loughlin – De vrouw van de rechter

  Het leven van Grace verandert voorgoed als ze wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere, respectabele rechter. Ze leeft in weelde, maar voelt zich eenzaam. Dan ontmoet ze een jonge arts, Vikram. Hij is alles wat haar man niet is en ze wordt hopeloos verliefd. Maar het zijn de jaren vijftig in Ierland, en wanneer Grace zwanger blijkt te zijn van Vikram, moet er afgerekend worden met dit schandaal.
  Direct na de bevalling wordt Grace naar een gesticht gestuurd. Vikram krijgt te horen dat Grace is overleden en hij keert met een gebroken hart terug naar India. Dertig jaar later, na het overlijden van de rechter, krijgt zijn dochter Emma tijdens het opruimen van zijn spullen voor het eerst een beeld van Grace, de moeder die ze nooit gekend heeft. En ze doet hierbij enkele schokkende ontdekkingen… Terwijl een lang verborgen familiegeheim wordt onthuld, rijst de vraag: is ware liefde voor altijd?

  De schrijfster heeft ervoor gekozen om dit verhaal te vertellen met behulp van drie vrouwelijke hoofdpersonen; Grace, de vrouw van de rechter, Emma de volwassen dochter van de rechter en Rosa, de dochter van Vikram – de Indiase arts die Grace’s hart al die jaren geleden gestolen heeft. Het verhaal van Grace begint in 1954 als ze naar het gesticht Asylum van Our Lady in County Wicklow wordt gebracht. De verhalen van Emma en Rosa worden dertig jaar later in 1984 verteld.

  De persoon Grace is een warm geschreven karakter. Een naïef meisje, komt gedwongen in een wereld van rijkdom en oneerlijkheid. Ondanks de rijkdom en intelligentie van haar omgeving waar zij mee leeft, blijft Grace een sterk en mooi karakter houden ondanks dat zij een aantal ongelooflijk tragische en moeilijke tijden meemaakt.
  Het gedeelte van haar tijd in het gesticht had van mij wel langer door mogen worden verteld. En vond bepaalde dingen voorspelbaar, maar door de kracht van het verhaal en de emotionele impact neemt het snel elke kleine kritiek weg

  Psychiatrische zorg in Ierland – het gruwelijke thema in het hart van de vrouw van de rechter

  De vrouw van de rechter is een verhaal dat echt een thema heeft, het geeft een inzicht in de verschrikkelijke onrechtvaardigheden die in de jaren 1930 en 1950 ten opzichte van onschuldige vrouwen in Ierland zijn uitgevoerd.
  Er overleden 11.000 mensen om de tien jaar in Ierse geestelijke ziekenhuizen – dat is 33.000 mensen tussen de jaren 1930 en 1950. Veel van hen stierven wegens verwaarlozing en wanhoop.
  Hoewel dit een fictief verhaal is, is het verschrikkelijk omdat we weten dat het waar kan zijn. Deze dingen zijn echt gebeurd, en niet zo lang geleden.

  Het leven bij Our Lady’s Asylum was verschrikkelijk voor Grace en haar medepatiënten.
  Ann O’Loughlin heeft de vrees en de dromen van deze vrouwen die in de muren van het gebouw zijn vastgelegd, zo goed beschreven, dat de lezer ze voor altijd bij zich zal dragen.

  Conclusie: Een verbluffend mooi boek dat mij meer dan één keer heeft doen slikken, het was mooi en verwoestend. De karakters kropen onder mijn huid en ik leefde met hun mee tot de laatste bladzijde.
  Het boek krijgt van mij 4,5 sterren, vanwege de voorspelbaarheden net geen vijf.

  Ik wil A.W. Bruna Uitgevers en leesclub in de boekenkast bedanken voor deze geboden kans om dit juweeltje te mogen lezen.

  Met vriendelijke leesgroet, Jolanda Dijkstra – Klinkenberg

  Like

 4. De Vrouw van de Rechter is een boek waar we teruggaan in de tijd. We maken kennis met Grace die de vrouw van de rechter is. De rechter is niet de liefde van haar leven maar Grace en de rechter hebben wel een goede verstandhouding. Grace en de rechter wonen in Pernallstreet in Dublin.

  Het boek is slim opgebouwt en door met tijdlijnen te spelen word het verhaal langzaam verteld en kon ik me in Grace heel goed verplaatsen. Door ingrijpende gebeurtenissen in haar leven(wat trouwens heel mooi word beschreven) gaan we naar een sprookjesachtig eind waardoor het boek een heel hoog feelgoodgehalte heeft. Zelf vind ik het eind wat minder geloofwaardig en het doet het verhaal op een sprookje lijken en was mij enigzins teleurstellend maar aan de andere kant is dat ook wat we graag willen lezen. Ik geef het boek 4 sterren want het is echt goed, zelf had ik liever een ander einde(maar dat kan ik gelukkig zelf ook verzinnen) waardoor ik het geen 5 sterren geef maar de Vrouw van de Rechter(Gracie) is echt een aanrader om te lezen.

  Sandra en Bruna bedankt dat ik het boek mocht lezen, ik heb er erg van genoten.

  Like

 5. Na mijn vorige boek uitgelezen te hebben ben ik vandaag begonnen aan De vrouw van de rechter. Het begin is al veel beogend. Ik zat er meteen in en ben heel benieuwd naar het hele verhaal. Super dat ik hieraan mee mag doen!

  Like

 6. Ik heb je ebook van de uitgever mogen ontvangen, waarvoor mijn dank! Natuurlijk ben ik gelijk begonnen. Ik heb nu ongeveer 100 bladzijden gelezen en zit er nu goed in. In het begin moest ik even wennen aan de veel verschillende namen en om te plaatsen wie wie is. En al weet ik nog niet helemaal hoe het in elkaar zal zitten, neemt het verhaal langzaam steeds meer bezit van mij. Ik ben benieuwd naar de rest!

  Like

 7. Mijn naam is Anita de Groot, ook ik ben uitgekozen om mee te lezen. Ik lees graag thrillers en feelgood en af en toe maak ik een uitstapje en in dit geval naar een historische roman. Mijn onderbuikgevoel is bij dit boek aanwezig en meestal zijn dat wel de mooiere boeken. Ik hoop dan ook dat mijn onderbuikgevoel uitkomt en wil iedereen met dit boek veel lees plezier wensen.

  Like

 8. Ik ben jolanda Dijkstra – klinkenberg en mag ook meelezen. Erg blij dat het een ebook is want ik lees toch het liefst op mijn ereader. Ben gek op historische romans dus dit boek past prima bij mij. Toevallig ga ik ook 1 oktober een week op vakantie naar mallorca met een vriendin puur om te luieren, lezen en relaxen. Perfecte timing voor dit boek.

  Like

 9. Wat leuk dat ik mee mag doen! Ik lees heel graag boeken, elke dag maak ik er tijd voor. Het liefst op mijn reader, zodat ik het lettertype en grootte zelf kan aanpassen en ook snachts kan weg dromen bij een boek zonder dat mijn man last heeft van een lampje. Maar door mijn hele huis vind je ook nog papieren boeken hoor! Gewoon, omdat ik ze vaak niet kan laten liggen.

  Like

 10. Leuk dat ik mag deelnemen aan de leesclub! Ik kijk erg uit naar 19 september. Mijn naam is Dayenne Wamsteeker, ik ben 30 jaar en gek op lezen. Het liefst lees ik (historische) romans, feelgood en thrillers, zowel gewone boeken als e-books. Naast lezen houd ik erg van koken en bakken. Elk weekend probeer ik weer een nieuwe cake/taart of koekjes uit de oven te toveren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.